ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: Ζαχαρής και Κάρδαρης ζήτησαν μόνοι τους να αντικατασταθούν μετά την υπόθεση δωροδοκίας

ΕΟΚ: Ζαχαρής και Κάρδαρης ζήτησαν μόνοι τους να αντικατασταθούν μετά την υπόθεση δωροδοκίας

Οι Έλληνες διαιτητές, που σύμφωνα με καταγγελία της Πρίστινα εμπλέκονται σε απόπειρα δωροδοκίας πριν από το παιχνίδι με την Τρέπσα στο Κόσοβο, αντικαταστάθηκαν από τα ματς των playoffs της Basket League μετά από δικό τους αίτημα!

Να μη σφυρίξουν στα παιχνίδια των playoffs που είχαν κανονικά οριστεί από την ΚΕΔ αποφάσισαν ο Τάσος Κάρδαρης και ο Δημήτρης Ζαχαρής!

Μετά το σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της Πρίστινα για απόπειρα δωροδοκίας των δύο Ελλήνων διαιτητών πριν από το παιχνίδι με την Τρέπτσα, από το οποίο εν τέλει αντικαταστάθηκαν, ΕΟΚ και ΚΕΔ δεν προχώρησαν από μόνες τους -ως όφειλαν- στο να βάλουν στο «ψυγείο» τους εμπλεκόμενους, όσο διαρκούν οι έρευνες.

Τελικά, έκαναν το αυτονόητο οι ίδιοι οι Κάρδαρης και Ζαχαρής, οι οποίοι όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η ΕΟΚ παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και αποδείξεις για τη διαλεύκανση των καταγγελιών.

Μάλιστα, η ομοσπονδία τονίζει πως παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εμπλοκή των δύο διαιτητών σε κάτι επιλήψιμο, οι ίδιοι για να προστατέψουν το όνομα τους και το κύρος της ελληνικής διαιτησίας και λόγω της ψυχολογικής φόρτισης των τελευταίων ημερών ζήτησαν να αντικατασταθούν από τους προσεχείς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος που έχουν ορισθεί.

Αίτημα που έγινε αποδεκτό από τη ΚΕΔ, με συνέπεια να αλλαχθεί ο μεν Κάρδαρης από τον δεύτερο αγώνα των playoffs ανάμεσα στον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ, ο δε Ζαχαρής από τη δεύτερη αναμέτρηση ΑΕΚ-Περιστέρι στα Άνω Λιόσια.