ΜΠΑΣΚΕΤ

«Φρούριο» η Βαλένθια για την Μακάμπι Τελ Αβιβ: 700 αστυνομικοί και στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους

«Φρούριο» η Βαλένθια για την Μακάμπι Τελ Αβιβ: 700 αστυνομικοί και στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε κατάσταση «συναγερμού» η πόλη της Βαλένθια για την αποψινή αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν το απόγευμα της Τετάρτης στην ισπανική πόλη Βαλένθια για τον αγώνα μεταξύ της τοπικής ομάδας μπάσκετ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την EuroLeague, λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου, «η παρουσία του προσωπικού ασφαλείας και της αστυνομίας θα ενισχυθεί και οι συμμετέχοντες θα υπόκεινται σε πιο εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας», ανακοίνωσε ο σύλλογος σε δελτίο Τύπου.

«Έχουμε οργανώσει μια παγκόσμια επιχείρηση στην οποία θα εργαστούν περισσότερα από 700 μέλη της εθνικής αστυνομίας, με στολή και πολιτικά ρούχα», εξήγησε η νομάρχης της Βαλένθια, Πιλάρ Μπερναμπέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θα ήθελα επίσης να ζητήσω από τους οπαδούς να δείξουν λίγη υπομονή, γιατί αυτή τη φορά η πρόσβαση θα είναι πιο ελεγχόμενη», πρόσθεσε.

Ο αγώνας, που είναι προγραμματισμένος για τις 21:30 (ώρα Ελλάδας), διεξάγεται σε ένα πλαίσιο φόβου για επιθέσεις στην Ευρώπη λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι φόβοι αναζωπυρώθηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας και την ευθύνη του ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά την οποία ένας άνδρας σκότωσε δύο Σουηδούς φιλάθλους.

Αυτό ώθησε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώσει «μια σειρά συμπληρωματικών μέτρων ασφαλείας», τη στιγμή που η Μαδρίτη έχει διατηρήσει σε αυτό το στάδιο τον αντιτρομοκρατικό συναγερμό σε αμετάβλητο επίπεδο, 4 στα 5.