ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Πάει στη ματσάρα με τη Ρεάλ με μόλις μία προπόνηση - Άδειο το ΟΑΚΑ λόγω διεθνών

Παναθηναϊκός AKTOR: Πάει στη ματσάρα με τη Ρεάλ με μόλις μία προπόνηση - Άδειο το ΟΑΚΑ λόγω διεθνών

Με πολλές απουσίες θα κάνει προετοιμασία ο Παναθηναϊκός AKTOR για τον αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, καθώς θα λείπουν για το επόμενο 10ήμερο οκτώ διεθνείς παίκτες, αλλά και ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν τα κατάφερε στον Κύπελλο Ελλάδας, καθώς ηττήθηκε στον τελικό της Κυριακής (18/2) από τον Ολυμπιακό και πλέον στρέφει την προσοχή του στη συνέχειας της σεζόν σε EuroLeague και Basket League.

Ωστόσο, η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (29/2) στην Ισπανία θα είναι προβληματική, μιας και το ΟΑΚΑ είναι... άδειο από χθες εξαιτίας του «παραθύρου» για τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων για το EuroBasket.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει 8 διεθνείς στις τάξεις του, τους Έλληνες Μήτογλου, Καλαϊτζακη, Αντετοκούνμπο, Μωραΐτη και Μαντζούκα, οι οποίοι έχουν μπροστά τους τις αναμετρήσεις με Τσεχία (23/2, 21:00) στο ΣΕΦ και Ολλανδία εκτός έδρας (26/2, 20:30).

Παράλληλα, στην Εθνική Γαλλίας έχει κληθεί ο Ματίας Λεσόρ για τις αναμετρήσεις απέναντι σε Κροατία (23/2) και σε Βοσνία (26/2). Στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας βρίσκεται ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, με τους Ίβηρες να αντιμετωπίζουν τη Λετονία στη Σαραγόσα (22/2) και το Βέλγιο στο Σαρλερουά (25/2). Τέλος, στην Πολωνία κλήθηκε ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι για τις προσεχείς αναμετρήσεις με τη Λιθουανία (22/2, εκτός έδρας) και τα Σκόπια (26/2 εντός έδρας) στο πλαίσιο των προκριματικών του EuroBasket 2025.

Στην Τουρκία βρίσκεται ήδη και ο Εργκίν Αταμάν, καθώς είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής του για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 κόντρα στην Ιταλία εκτός έδρας (22/2) και την Ισλανδία στην Κωνσταντινούπολη (25/2).

Γίνεται κατανοητό, πλέον, πως η προετοιμασία του Παναθηναϊκού AKTOR για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ελλιπέστατη, μιας και 8 παίκτες και ο προπονητής θα απουσιάζουν όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, κάποιοι από τους ξένους διεθνείς αναμένεται να ενσωματωθούν απευθείας στη Μαδρίτη με την υπόλοιπη ομάδα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Κάτι που σημαίνει πως οι Πράσινοι θα έχουν κάνει όλοι μαζί μόλις μία προπόνηση πριν από τη μάχη με την ομάδα του Τσους Ματέο.