ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ντέρμπι στη Σερβία, κράτησε τις ελπίδες του ο Ολυμπιακός

Euroleague: Ντέρμπι στη Σερβία, κράτησε τις ελπίδες του ο Ολυμπιακός

Euroleague: Δυσκολότερα απ’ όσο θα περίμενε ο Ολυμπιακός επικράτησε 89-86 του βαθμολογικά αδιάφορου Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, με πρωταγωνιστή τον Ράιτ.

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής απ’ το Βελιγράδι για την 33η αγωνιστική της Euroleague, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, παρότι οι Σέρβοι δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Χρειάστηκε όμως να γίνει «μάχη» μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα για να έρθει το 89-86 για τους Πειραιώτες που ανέβηκαν στις 21 νίκες και εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα play offs.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει «δώρα» από τους πιο πάνω απ’ αυτή, για να ανέβει στις θέσεις του πλεονεκτήματος, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός άρχισε καλά το ματς και πήρε διαφορά 9 πόντων απ’ το πρώτο δεκάλεπτο. Όμως ο Ερυθρός Αστέρας σε καμία περίπτωση δεν τα παράτησε, έπαιζε δίχως άγχος και διαρκώς έβρισκε σούτ για να μένει κοντά στο σκορ. Φτάνοντας στο σημείο να περάσει και μπροστά στην τελική ευθεία του ματς.

Ο Ράιτ που ήταν ο κορυφαίος με 20 πόντους, στο 84-84 έβαλε μεγάλο τρίποντο και ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση η οποία ολοκληρώθηκε 86-89.

Πέρα απ’ τον Ράιτ που είχε 20 πόντους, από 12 πρόσθεσαν Παπανικολάου και Γουόκαπ, ενώ 10 σημείωσε ο Γκος για τους νικητές. Για τους ηττημένους, Χάνγκα και Μπολομπόι είχαν από 19, ενώ 16 σημείωσε ο Γκεντράιτις και 15 ο Νέντοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89