ΜΠΑΣΚΕΤ

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-66: Παράδοση στην Κωνσταντινούπολη

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-66: Παράδοση στην Κωνσταντινούπολη
Κατάρρευση στην Πόλη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για μια ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση ήταν κακός και ηττήθηκε με 85-66 από την Φενέρμπαχτσε για την 22η αγωνιστική της Euroleague

Μη μπορώντας να αντιδράσει στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε την ήττα με 85-66 από την τουρκική ομάδα για την 22η αγωνιστική της Euroleague και πλέον θα πρέπει να δείξει τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και μακριά από αυτό τον καλό του εαυτό αν δεν θέλει να χάσει το «τρένο» για την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βάλουν «στοπ» σε όσα έκαναν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε και γνώρισε την 13η ήττα του σε 22 αγώνες στην Euroleague. Στον αντίποδα, η πρωτοπόρος Φενέρ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, αυξάνοντας το ρεκόρ της σε 19-3.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Φενέρ «χτυπώντας» σε περιφέρεια και ρακέτα, με τους Τόμας και Βουγιούκα, αντίστοιχα, ξεφεύγοντας γρήγορα με 2-8 (2΄) και 8-13 (4΄). Ωστόσο, οι Τούρκοι αντέδρασαν, έδεσαν την άμυνα τους και με εξαιρετικό passing game απάντησαν με επιμέρους σκορ 16-5, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +6 (24-18). Με τον Βουγιούκα να μπαίνει «ζεστός» και πάλι στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 25-24 στο 14΄, αλλά η Φενέρ δεν επέτρεψε στους «πράσινους» νέα ανατροπή. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνά της, η οποία περιόρισε σε 11 πόντους το «τριφύλλι» στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ το υποχρέωσε σε 10 λάθη, η περιφέρεια έδωσε λύσεις και αξιοποιώντας όλους τους αιφνιδιασμούς οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 24-11, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας (+19, 48-29).

Στην τρίτη περίοδο, η Φενερμπαχτσέ δεν... αγχώθηκε από τους 10 πόντους του Κιλπάτρικ σε αυτό το διάστημα και «τιμωρώντας» την άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού από τα 6.75 ξέφυγε αρχικά με +20 (56-36 στο 24΄) για να εκτοξεύσει τη διαφορά ακόμη και στο +23 (61-38 στο 26΄) και να κλείσει το δεκάλεπτο σε απόσταση ασφαλείας (63-46). Με τον Καλάθη... απενεργοποιημένο, ο Παναθηναϊκός είδε τον Έρικ Γκριν να τρέχει ένα προσωπικό σερί 9-0 (2 τρίποντα, 1 γκολ-φάουλ) με το... καλημέρα της τέταρτης περιόδου εκτοξεύοντας τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (+26, 72-46 στο 32΄) και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Με το ματς να έχει κριθεί, μάλιστα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο φόργουορντ, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο στην Euroleague.

Σχετικές ειδήσεις