ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Lockdown: Ποδοσφαιριστές που το… σμπαράλιασαν και βρήκαν μπελά!

Lockdown: Ποδοσφαιριστές που το… σμπαράλιασαν και βρήκαν μπελά!

Ακόμη δεν έχει… κάτσει η σκόνη που «σήκωσε» το κορονο-πάρτυ σε ξενοδοχείο της Συγγρού με τη συμμετοχή τριών παικτών του Ολυμπιακού και το Newbomb σας θυμίζει χαρακτηριστικότερα παραδείγματα παραβίασης μέτρων κατά της πανδημία από άσους της μπάλας!

Είναι ελάχιστες οι χώρες στον πλανήτη που δεν έχει επιβάλλει μέτρα κατά του κορονοϊού. Στις περισσότερες, μάλιστα, το lockdown ή η καραντίνα αν προτιμάτε, ήταν και είναι η πλέον συνηθισμένη κυβερνητική απόφαση για να μετριαστεί η εξάπλωση του ιού. Ασφαλώς παραβιάσεις των μέτρων, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού. Όπως συνέβη πριν μερικές μέρες στην Ελλάδα με το κορονο-πάρτυ σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού.

Εκεί λοιπόν, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ήταν και τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι οποίοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, όπως τόνιζαν οι «ερυθρόλευκοι». Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να είναι αρκετά επιρρεπείς στο να… σπάνε τα μέτρα. Με ουκ ολίγα παραδείγματα παγκοσμίως. Το κακό γι’ αυτούς είναι πως δεν τη γλιτώνουν απλά με ένα τυπικό χρηματικό πρόστιμο. Η δημοσιότητα που παίρνουν ως αντί-παράδειγμα, πολλές φορές ξεπερνά το επίπεδο που και οι ίδιοι θα περίμεναν.

Με αφορμή λοιπόν του Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο που θέλησαν να… ξεδώσουν και τελικά δεν τους βγήκε σε καλό, το Newsbomb.gr σας θυμίζει χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που αψήφησαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού και το μετάνιωσαν…

Γκονζάλο Ιγκουαΐν

Ο Αργεντινός πλέον αγωνίζεται στην Ίντερ Μαϊάμι. Την περασμένη άνοιξη, με την Ιταλία να είναι σε καραντίνα και βυθισμένη στη θλίψη των ανθρώπινων απωλειών, αγωνιζόταν στη Γιουβέντους. Η ομάδα του είχε μπει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων που είχαν εμφανιστεί. Μαζί και όλη η Ιταλία. Παρ’ όλα αυτά, δεν του… ίδρωσε το αυτί! Κύριος, μπήκε στο αεροπλάνο, πέταξε για Γαλλία. Απ’ το Παρίσι πήρε άλλο αεροπλάνο για το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Όλα αυτά χωρίς να επιτρέπεται! Κι εκεί που νόμιζε πως τα πάντα πήγαν καλά γι’ αυτόν, η αστυνομία της Αργεντινής του χτύπησε την πόρτα. Φυσικά και γνώριζαν πως έπρεπε να είναι σε καραντίνα στο Τορίνο, οπότε η παρουσία του στο Μπουένος Άιρες τους θορύβησε. Πλήρωσε πρόστιμο, επέστρεψε στην Ιταλία και κινδύνευσε άμεσα με φυλάκιση. Αν το τεστ που του έγινε στη χώρα της λατινικής Αμερικής ήταν θετικό, θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης για διασπορά του ιού!

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Γνωστός μας απ’ τη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν αρκέστηκε στη μία φορά, αλλά χρειάστηκε και δεύτερη για να… βάλει μυαλό, αναφορικά με τις παραβιάσεις της καραντίνας. Εν μέσω πανδημίας, ταξίδεψε απ’ τη Σαουδική Αραβία στην Σερβία. Στην πατρίδα του έπρεπε να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα για δύο εβδομάδες. Κάτι που ποτέ δεν έκανε! Όταν τον έπιασαν λοιπόν, του επιβλήθηκε ποινή τρίμηνης υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι, με εξαίρεση κάποιες ώρες της ημέρας για να καλύψει τις ανάγκες του για ψώνια ή έναν μικρό περίπατο πριν δύσει ο ήλιος. Λίγες μέρες μετά, χωρίς να έχει περάσει έστω το πρώτο 15ήμερο της… ποινής του, τον είδαν οι πάντες σε ένα βιντεάκι να διασκεδάζει με τη σύζυγό του και ένα αντρόγυνο γνωστών τραγουδιστών της Σερβίας! Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και κινδύνευσε με ποινή φυλάκισης, αλλά τελικά τη γλίτωσε και πειθάρχησε ο «Πρίγιο»!

Μάρκος Ρόχο

Καραντίνα στην Αργεντινή. Επιτρεπόταν η μετακίνηση για αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης. Για τον Μάρκος Ρόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, η… πρώτη ανάγκη μάλλον ήταν κάτι σχετικό. Ο Αργεντινός αμυντικός εκείνη την περίοδο είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Εστουδιάντες. Τον είδαν λοιπόν όχι να ψωνίσει από κάποιο σούπερ μάρκετ ή μανάβικο ή κρεοπωλείο, αλλά να έχει καθίσει και να απολαμβάνει τον καφέ του, παίζοντας χαρτιά με την παρέα του και συγχρόνως καπνίζοντας! Με απλά λόγια, δεν άφησε και κάτι μπας και περάσει απαρατήρητος. Του επιβλήθηκε πρόστιμο, του έγιναν συστάσεις και επέστρεψε σπίτι του. Η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ήταν το χειρότερο γι’ αυτόν.

Κάιλ Γουόκερ

Ο όρος «καραντίνα» δεν πρέπει να υπήρχε στο λεξιλόγιο του Κάιλ Γουόκερ. Ο Άγγλος ακραίος αμυντικός, τα… μπέρδεψε τα πράγματα, αναφορικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι, στην περίοδο του lockdown της Αγγλίας. Τον περασμένο Απρίλιο, τόσο αυτός όσο και η ομάδα του, Μάντσεστερ Σίτι, ζήτησαν συγγνώμη από τους Άγγλους και κυρίως τους κατοίκους της πόλης. Ο λόγος ήταν η επιλογή του Γουόκερ να κάνει πάρτυ στο σπίτι του! Στην περιοχή του Τσεσάιρ. Εκεί λοιπόν μαζεύτηκε πολύς κόσμος σπίτι του, με κάθε έννοια… ατομικής ευθύνης και προστασίας απ’ τον Covid-19 να πηγαίνει περίπατο. Τελικά δεν είχε κυρώσεις απ’ τη δικαιοσύνη στην Αγγλία, αλλά πλήρωσε τσουχτερό πρόστιμο στην ομάδα του για τα καμώματά του!