ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Το… ξεπέταγμα του Σιαμπάνη!

Άρης: Το… ξεπέταγμα του Σιαμπάνη!

Άρης: Πως ο τρίτος στη σειρά τερματοφύλακας, έχει γίνει πλέον μέχρι και «πονοκέφαλος» του Μάντζιου γιατί αξίζει να είναι βασικός!

Η πορεία του Μάριου Σιαμπάνη έδειχνε πως θα μείνει ταλέντο. Όσο ριψοκίνδυνο κι αν είναι αυτό να ειπωθεί για έναν τερματοφύλακα. Την τόσο δύσκολη θέση, καθώς αγωνίζεται ένας, δύσκολα υπάρχει κόπωση και απουσία, ενώ χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει ο κάθε αθλητής. Κατά συνέπεια είναι η θέση στην οποία η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο!

Στα 21 του χρόνια μεν, αλλά με παρελθόν αρκετά… θορυβώδες! Διότι το όνομά του έκανε «μπαμ» από τότε που ήταν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του «δικέφαλου», όντας ακόμη αρκετά μικρός. Δεν αγωνιζόταν φυσικά, αλλά ακουγόταν έντονα πως είναι το… next big thing κάτω απ’ τα δοκάρια.

Τελικά δεν έμεινε στο «δικέφαλο». Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του, αποχώρησε. Ακουγόταν έντονα για τον Παναθηναϊκό, όμως δεν πήγε εκεί. Ξαφνικά, υπέγραψε στον Ολυμπιακό! Αναζητώντας ευκαιρίες που τελικά τις πήρε στην Κ23 της Νότιγχαμ. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν ικανοποιημένος καθώς θέλοντας να αποφύγει το να αγωνίζεται με ομάδες Νέων, έκανε ακριβώς αυτό απλά στην Αγγλία!

Έμεινε ελεύθερος και πήρε μεταγραφή στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι. Πήγε εκεί ως τρίτη λύση, πίσω από τους Κουέστα που ανανέωσε και Μπουσέ που αποκτήθηκε. Όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, θεώρησαν αμέσως πως θα έχει πλέον την υπομονή, καθώς ο Άρης ακούγεται πως πάντα ήταν η ομάδα της καρδιάς του!

Η σεζόν άρχισε με τον Σιαμπάνη 3η λύση λοιπόν. Βασικός ο Χουλιάν Κουέστα. Λάθη αρκετά, έφεραν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για τον Ισπανό. Ειδικά τα γκολ που δέχτηκε με την Κόλος Κοβαλίβκα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, έκαναν τον Μάντζιο να πάρει την απόφαση να τον αφήσει εκτός, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μπουσέ απ’ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Γάλλος έδειξε σταθερός. Κράτησε τη θέση κάτω απ’ τα δοκάρια και για την επόμενη αναμέτρηση. Όμως προέκυψε το θέμα με τον κορονοϊό στην ομάδα. Προπονήσεις χάθηκαν για όσους είχαν προσβληθεί, το ματς με την ΑΕΛ αναβλήθηκε. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η επόμενη υποχρέωση του Άρη. Εκεί λοιπόν, ο Σιαμπάνης βρέθηκε βασικός! Κάτω απ’ τα δοκάρια των «κίτρινων». Η ευκαιρία που περίμενε και την… άρπαξε απ’ τα μαλλιά. Κράτησε το μηδέν με εξαιρετική παρουσία. Έδειξε να μένει προσγειωμένος και να δουλεύει, στοιχείο που άρεσε στον Άκη Μάντζιο!

Μεσολάβησαν οι υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων. Κι εκεί τα πήγε καλά. Παρά την ήττα απ’ την Τσεχία μάλιστα, ήταν αυτός που έσωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από μεγαλύτερο σκορ στην… πλάτη του. Με λίγα λόγια ο δουλευταράς 21χρονος έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση!

Πλέον, ο Μάντζιος ως προπονητής έχει έναν… πονοκέφαλο ακόμη. Τι να κάνει με τη θέση κάτω απ’ τα δοκάρια. Αν πρέπει να διατηρήσει τον Σιαμπάνη ή όχι. Πάντως για τον νεαρό το γεγονός πως από δεδομένη τρίτη λύση βρέθηκε να είναι στο μυαλό του 50χρονου τεχνικού για φανέλα βασικού, τη στιγμή που και οι τρεις πορτιέρε του Άρη είναι διαθέσιμοι, είναι δίχως άλλο ένα τεράστιο παράσημο!