ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Αναζητεί σωσίβιο, όπως την περασμένη σεζόν

Παναθηναϊκός: Αναζητεί σωσίβιο, όπως την περασμένη σεζόν

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» έχει δύο νίκες σε εννέα αγώνες. Όσες είχε και πέρσι, που άλλαξε το κλίμα, εξαιτίας του Δώνη, μέχρι να έρθει η διάλυση…

Δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Κατάντια. Η ήττα από τον Ολυμπιακό κράτησε τον Παναθηναϊκό στην ένατη θέση με εννέα βαθμούς.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, υπάρχουν δύο θεωρητικά εύκολα ματς εντός έδρας με Παναιτωλικό (10η αγωνιστική) και ΠΑΣ Γιάννινα (12η αγωνιστική) και δύο ακόμα ντέρμπι εκτός. Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (11η αγωνιστική) και ΠΑΟΚ στην Τούμπα (13η αγωνιστική).

Η απόσταση από την είσοδο στα πλέι οφ δεν είναι μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός απέχει μόνο τρεις βαθμούς και ασφαλώς με 2-3 σερί νίκες μπορεί να μπει. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον το ζητούμενο.

Στην Ευρώπη φέτος βγαίνουν τέσσερις ομάδες. Αν υποθέσουμε ότι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έχουν καπαρωμένες τις τρεις, τότε ο Παναθηναϊκός κυνηγάει τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς αυτή τη στιγμή (το κείμενο γράφτηκε πριν τον αγώνα του Άρη στο Αγρίνιο), είναι στο +7 με τρία ματς λιγότερα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός δεν μειώσει τη διαφορά από την τετράδα, στα πλέι οφ θα παίζει απλώς για ν βγάλει την υποχρέωση. Διότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν νοείται να μην μπουν στα πλέι οφ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης. Θα έχει δηλαδή οκτώ δύσκολα παιχνίδια (άγνωστο φυσικά ποιος θα είναι ο έκτος)και με τόσα ντέρμπι θα πρέπει να καλύψει μία διαφορά που έχει χτιστεί.

Αν μπει δηλαδή στα πλέι οφ με 6-7-8 βαθμούς διαφορά από την τετράδα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα. Και βέβαια το να μην πάρει μέρος σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός, τώρα που έληξε η ποινή και υπερδιπλασίασε το μπάτζετ, θα είναι η απόλυτη αποτυχία.

Ο Παναθηναϊκός και την περασμένη σεζόν είχε δύο νίκες στις πρώτες εννέα αγωνιστικές. Τότε στον πάγκο, ωστόσο, βρισκόταν ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος λειτούργησε ως σωσίβιο. Κατάφερε να συγκρατήσει τα αποδυτήρια και σταδιακά η ομάδα να πάρει νίκες και να γυρίσει το κλίμα. Έχοντας αντιμετωπίσει, παράλληλα, αρκετά διαιτητικά παρατράγουδα.

Το «τριφύλλι» έχει φέρει Καρλίτος, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, πρόσθεσε δύο παίκτες στα άκρα της άμυνας (τον Αντονίτο δεν τον έχουμε δει), υπάρχει ο Αγιούμπ με 450.000 ευρώ και ακόμα δύο εξτρέμ τους Αϊτόρ, Σαβιέρ, ενώ ενεργοποιήθηκε ξανά ο Μολό. Γενικά, υπάρχουν αρκετές επιλογές, ο καθένας έχει τη δική του οπτική για την ποιότητα του καθενός κι απομένει να δούμε αν μπορεί να ανατραπεί αυτή η μίζερη κατάσταση και να δούμε έναν Παναθηναϊκό πιεστικό, όπως στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι.