ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Μέτρια εικόνα ο φορ, αλλά την κάνει τη δουλειά του

Παναθηναϊκός: Μέτρια εικόνα ο φορ, αλλά την κάνει τη δουλειά του

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα έφτασε κόντρα στον Παναιτωλικό τα τρία γκολ. Καλύτερες επιδόσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά χωρίς να είναι μεγάλη η διαφορά.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν αποχώρησε το καλοκαίρι παρά τα όσα ακούγονταν και την επιδίωξη του ίδιου, αλλά και του Παναθηναϊκού για πώληση.

Ο Ιταλός φορ τελικά ανανέωσε με σημαντική αύξηση αποδοχών. Προς το παρόν η εικόνα του 29χρονου επιθετικού είναι μετριότατη, όπως άλλωστε και όλης της ομάδας. Τη δουλειά του, πάντως, προσπαθεί να την κάνει και δεν είναι αδιάφορος στον αγωνιστικό χώρο. Άλλες φορές του βγαίνει το ματς, άλλες όχι.

Κόντρα στον Παναιτωλικό, ωστόσο, έφτασε τα τρία γκολ, έχοντας αγωνιστεί σε δέκα ματς. Σκόραρε εναντίον της Λάρισας και του ΟΦΗ εκτός έδρας. Εναντίον των Αγρινιωτών βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Ήταν και η πρώτη φορά φέτος που σημείωσε γκολ και νίκησε το «τριφύλλι». Φυσικά ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά περισσότερα από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος δεν έχει γκολ με πέναλτι (αστόχησε με τον ΟΦΗ), ενώ δεδομένα θα τον βαραίνει η μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, οι επιδόσεις του δεν ήταν πολύ καλύτερες. Πέρσι είχε τέσσερα γκολ στις δέκα πρώτες συμμετοχές του. Το τρίτο και το τέταρτο, μάλιστα, τα πέτυχε την ένατη και δέκατη αγωνιστική, αντίστοιχα. Στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ εντός. Τα δύο πρώτα, παράλληλα, ήταν με πέναλτι κόντρα σε Λαμία και ΟΦΗ.

Την πρώτη του σεζόν που άργησε να μπει, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε καλό ξεκίνημα, είχε επίσης την ίδια επίδοση. Σε δέκα συμμετοχές σημείωσε τέσσερα γκολ και μόνο το ένα (εναντίον της Τρίπολης στο 1-1 εκτός με τον Αστέρα) ήταν με πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ανεβάσει στροφές για να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 15 γκολ (12 στο πρωτάθλημα, δύο στα πλέι οφ κι ένα στο κύπελλο), που είχε πέρσι.