ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης-ΠΑΟΚ: Μετά από χρόνια χωρίς φαβορί!

Άρης-ΠΑΟΚ: Μετά από χρόνια χωρίς φαβορί!

Άρης-ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!

Από τη στιγμή που ο Άρης επέστρεψε στη Super League, έχει αντιμετωπίσει 7 φορές τον ΠΑΟΚ! Σε αυτά τα ματς (ανεξαρτήτου έδρας) οι «κίτρινοι» έχουν 1 νίκη, ο «δικέφαλος» 2 και 4 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Αριθμοί που αφορούν ματς σε μια εποχή όπου οι «κίτρινοι» ήταν μέχρι και νεοφώτιστοι στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ χωρίς καμία αμφιβολία στην καλύτερη εποχή της ιστορίας τους όπως έχουν δείξει και οι τίτλοι που κατέκτησε!

Ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα, πάντως, σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ πάντα έμπαινε με τον τίτλο του φαβορί. Είτε για τον κόσμο στις συζητήσεις του, είτε για την ποδοσφαιρική… πιάτσα, είτε για τα ποσοστά του συστήματος. Ο «δικέφαλος» με την ισχυρή διοίκηση, με τη δυναμική, που έχει γίνει πλέον βασικός πόλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου (και πριν ήταν αλλά δεδομένα ανέβηκε επίπεδα), λογικό κι επόμενο να είναι το φαβορί. Που άλλες φορές δικαίωνε τον τίτλο, άλλες φορές όχι επειδή ακριβώς μιλάμε για ντέρμπι κι εκεί το απρόβλεπτο είναι σχεδόν μόνιμη κατάσταση.

Φυσικά αυτή η κατάσταση ίσχυε για όλη την προηγούμενη δεκαετία, πέρα απ’ τα χρόνια που απουσίαζαν οι «κίτρινοι». Διότι πριν τον υποβιβασμό τους ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αγωνιστικά. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πάντα είχε τον τίτλο του φαβορί. Πάντα ήταν αυτός που όλοι θεωρούσαν πως θα καθορίσει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο οι δύο «μονομάχοι» της πόλης έχουν αναμετρηθεί 15 φορές απ’ το 2010-11 μέχρι και σήμερα. 4 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ, 2 ο Άρης και 9 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Σε όλα ο «δικέφαλος» ξεκινούσε ως φαβορί!

Το Σαββατιάτικο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης», είναι το πρώτο μετά από πολλά χρόνια, στο οποίο οι «κίτρινοι» δεν μπαίνουν ως αουτσάιντερ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πίεση του φαβορί αν θέλετε. Ντέρμπι που όντως είναι δύσκολο να «διαβαστεί», με απουσίες σημαντικές (Ρόουζ-Ελ Καντουρί) και ποσοστά στα σημεία (σε επίπεδο στοιχήματος) που «παίζουν» στην απόλυτη ισορροπία, ή και σε μερικές περιπτώσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον Άρη! Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης σε αυτή τη συνθήκη που δίχως άλλο δεν είναι κάτι συνηθισμένο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό