ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Η άμυνα τον οδηγεί! (pics)

Άρης: Η άμυνα τον οδηγεί! (pics)

Άρης: Οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν την πορεία τους σε μεγάλο βαθμό στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Ο Άρης πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κρατώντας σε ένα ακόμα ματς το μηδέν.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν και μετά κατάφεραν να περιορίσουν τους κινδύνους στην περιοχή του Μπουσέ. Το γεγονός φυσικά δεν οφείλεται μόνο στα στόπερ. Τόσο οι αμυντικοί χαφ Σάσα, Ματίγια (και κατόπιν ο Τζέγκο), όσο και οι ακραίοι μπακ Σούντγκρεν, Σάκιτς, έχουν δείξει αγωνιστική πειθαρχία και ο Άρης έχει φτιάξει ένα σφιχτό σύνολο, που είναι δύσκολο να δεχθεί γκολ.

Η εστία του Άρη έχει παραβιαστεί επτά φορές στο πρωτάθλημα. Δεν είναι η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ και ο ΠΑΟΚ έξι. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί αυτά τα τρία γκολ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια. Από τα 10 που έχει δώσει. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί έξι γκολ στα έξι από τα 11 ματς που έχει δώσει.

Ο Άρης αντίθετα, έχει δεχθεί τα επτά γκολ στα τέσσερα από τα έντεκα ματς. Κι αυτά τα δύο περισσότερα παιχνίδια χωρίς να δεχθεί τέρμα, είναι η διαφορά με τον συμπολίτη του. Κόντρα στον Άρη πέτυχαν από δύο γκολ οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και ένα η Λαμία.

Ο Άκης Μάντζιος δεν ήταν στον πάγκο με την Λαμία και τον Βόλο, ενώ έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σ’ εκείνο το ματς θρίλερ που από 0-2 υπέρ των Ηπειρωτών, έγινε τελικά 2-2. Στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια, με τον 51χρονο τεχνικό στον πάγκο, ο Άρης είδε να παραβιάζεται η εστία του στα δύο. Από Ολυμπιακό κι Ατρόμητο, όπως αναφέραμε.

Ο Έλληνας τεχνικός διαπίστωσε ότι επιθετικά υπάρχει η ποιότητα για να βρίσκει η ομάδα του έστω κι ένα γκολ. Αυτό που ήθελε, λοιπόν, είναι να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Ο Άρης με τον Μάντζιο στον πάγκο, κράτησε το μηδέν με ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης. Και πλην του αγώνα στο Αλκαζάρ, όπου νίκησε 3-0, σε όλα τα άλλα επικράτησε με 1-0! Ο δεύτερος Άρης, άλλωστε, έχει την τέταρτη καλύτερη επιθετική επίδοση. Αλλά όσο δεν δέχεται γκολ και το 1-0 τρεις βαθμούς δίνει…