ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Απέκτησε τον έναν απ’ τους 23 δανεικούς!

Παναθηναϊκός: Απέκτησε τον έναν απ’ τους 23 δανεικούς!

Παναθηναϊκός: Επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών συνήθως δεν μετατρέπονται σε απόκτηση των δικαιωμάτων τους!

Οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών είναι μια συνηθισμένη τακτική για να ενισχύονται οι ομάδες. Με χαμηλό κόστος, μειώνοντας το ρίσκο της… χασούρας αν θέλετε, αλλά ταυτόχρονα και με την προοπτική να κάνει εξαιρετικά πράγματα ένας παίκτης και τελικά να μην μπορέσει να αποκτηθεί.

Ο Παναθηναϊκός που διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του (σε επίπεδο αποτελεσμάτων αλλά και οικονομικών δεδομένων), επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου έχει κάνει πολλές κινήσεις για δανεισμό ποδοσφαιριστών. Για την ακρίβεια μέσα σε 8,5 χρόνια περίπου, έχουν έρθει στο «τριφύλλι» 23 αθλητές με τη μορφή δανεισμού!

Απ’ αυτούς έχει αποκτηθεί μόλις ένας! Κι αυτός είχε πάει στον Παναθηναϊκό δανεικός για μία σεζόν πριν αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος και μόλις έγινε μεγαλομέτοχος, απέκτησε η ΠΑΕ τα δικαιώματά του. Ήταν και ο μόνος… Δεν είναι άλλος απ’ τον Κουίνσι Οβούγιου Αμπέγε!

Ο Γκανέζος είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2012, σε μια μεταγραφή που αποδείχθηκε… φιάσκο! Καθώς ο ίδιος δεν είχε το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. Όλες οι υπόλοιπες κινήσεις δανεισμών ποδοσφαιριστών, δεν μετατράπηκαν σε απόκτηση.

Υπήρχαν πάντως και δύο αστερίσκοι. Ο πρώτος ήταν η υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο «τριφύλλι» ως δανεικός. Κι αυτό γιατί μετά την πρώτη σεζόν ανανεώθηκε η συμφωνία και για δεύτερο. Όταν τελικά έμεινε ελεύθερος, όμως, αποχώρησε για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δανεικός ήταν και ο Μεχντί Αμπέντ το 2013-14 όταν και έκανε εξαιρετική σεζόν. Στο τέλος εκείνης της περιόδου, ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να τον κρατήσει έστω με ανανέωση δανεισμού. Παρ’ όλα αυτά, ο παίκτης αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015, με ένα χρόνο καθυστέρηση δηλαδή.

Ας θυμηθούμε τους 23 δανεικούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου:

*Κουίνσι Οβούγιου Αμπέγε (Αλ Σαντ)

*Κώστας Μπαρμπαρούσης (Αλάνια Βλαντικαφκάζ)

*Ιμπραϊμ Σισοκό (Βόλφσμπουργκ)

*Νίκι Κάιπερ (Τβέντε)

*Γιοχέι Καζιγιάμα (FC Τόκιο)

*Γκόρντον Σίλντενφελντ (Ντιναμό Μόσχας)

*Μεχντί Αμπέντ (Νιούκαστλ)

*Ουασίμ Μπούι (Γιουβέντους)

*Βαλμίρ Μπερίσα (Ρόμα)

*Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ)

*Λούκας Εβαντζελίστα (Ουντινέζε)

*Γιούρι Μαμούτε (Γκρέμιο)

*Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι)

*Πολ Ζοζέ Εμποκού (Κιέβο Βερόνα)

*Βίκτωρ Κλωναρίδης (Λανς)

*Όσκαρ Χίλιεμαρκ (Τζένοα)

*Γιακουμπά Σιλά (Ρεν)

*Μπράιαν Καμπέσας (Αταλάντα)

*Γιάννης Μυστακίδης (ΠΑΟΚ)

*Έργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ)

*Ανουάρ (Ρεάλ Βαγιαδολίδ)

*Ντομινίκ Νάγκι (Λέγκια Βαρσοβίας)

*Γκίας Ζαχίντ (ΑΠΟΕΛ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων - Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές επιστρέφουν σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία στις 11/1