ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάγερν Μονάχου: Αποκλεισμός-σοκ! Έλληνας ήρωας για τη Χόλσταϊν Κίελ (videos)

Μπάγερν Μονάχου: Αποκλεισμός-σοκ! Έλληνας ήρωας για τη Χόλσταϊν Κίελ (videos)
Twitter: @DFB_Pokal

«Βόμβα» στο γερμανικό κύπελλο, με τη Χόλσταϊν Κίελ του Ιωάννη Γκέλιου να αποκλείει στα πέναλτι (2-2 κ.α. 6-5 πεν.) την πρωταθλήτρια Ευρώπης και νταμπλούχο Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου.

Γίνονται... θαύματα στις μέρες μας; Η Χολστάιν Κίελ, ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας και παλεύει για να κερδίσει την άνοδό της στη Bundesliga, απέκλεισε στα πέναλτι (6-5) τη μεγάλη Μπάγερν Μονάχου.

Μάλιστα, το έπραξε με «ήρωα» έναν Έλληνα, τον 28χρονο γκολκίπερ Ιωάννη Γκέλιο, ο οποίος απέκρουσε το κρίσιμο πέναλτι κι έδωσε μία «μυθική» πρόκριση στην ομάδα του!

Η κάτοχος του περσινού τροπαίου (είχε κάνει το τρεμπλ κατακτώντας παράλληλα το πρωτάθλημα και το Champions League), παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και το... πλήρωσε ακριβά.

Η Μπάγερν προηγήθηκε δύο φορές με τα γκολ των Γκνάμπρι (14') και Σανέ (48'), όμως η Χολστάιν είχε ισάριθμες «απαντήσεις» με τους Μπάρτελες (37') και Βαλ. Μάλιστα, έκανε το 2-2 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση κι ακολούθως στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί οι γηπεδούχοι ευστόχησαν και στις 6 εκτελέσεις τους απέναντι στον Νόιερ, η Μπάγερν ήταν εύστοχη μέχρι και το 5ο πέναλτι, όμως στο 6ο χτύπημα ο Ρόκα δεν κατάφερε να νικήσει τον 28χρονο Έλληνα τερματοφύλακα και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία τεράστια πρόκριση!

Χολστάιν Κίελ-Μπάγερν Μονάχου 2-2 (6-5 πεν.) (37' Μπαρτέλς, 90'+5' - 14' Γκνάμπι, 48' Σανέ)

Αναλυτικά τα πέναλτι: 0-1 Λεβαντόφσκι, 1-1 Βαλ, 1-2 Κίμιχ, 2-2 Αρσλάν, 2-3 Μίλερ, 3-3 Σέρα, 3-4 Αλάμπα, 4-4 Λι Γιάε-Σουνγκ, 4-5 Κόστα, 5-5 Χάουπτμαν, 5-5 Ρόκα (χαμένο πέναλτι), 6-5 Μπάρτελες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια