ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Τα αντί-παραδείγματα για Ζαγαρίτη!

Παναθηναϊκός: Τα αντί-παραδείγματα για Ζαγαρίτη!

Οι τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις νεαρών που επέλεξαν το εξωτερικό με όνειρο, αλλά δεν τους πήγε όπως θα ήθελαν…

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα. Ο νεαρός αριστερός μπακ έκανε την επιλογή του, αφήνει το «τριφύλλι» μετά από μισή σεζόν ουσιαστικής παρουσίας (την περασμένη σεζόν ήταν κυρίως κάποιες ευκαιρίες που πήρε). Επιλέγει το Ιταλικό Πρωτάθλημα, εκεί που πρέπει να πέσει στα… βαθιά!

Κι αυτό γιατί η Πάρμα είναι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, δίνοντας μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με επίσης ιστορικές ομάδες όπως η Τορίνο και η Τζένοα να είναι στο… χορό, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι γι’ αυτή.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή έγινε. Όλοι ευελπιστούν πως ο νεαρός θα πάει καλά και θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Θα είναι για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου άλλωστε.

Υπάρχουν όμως και κάποια αντί-παραδείγματα για τον Ζαγαρίτη. Παίκτες που επίσης ανέβηκαν απ’ την ακαδημία του Παναθηναϊκού και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξουν, «ψήφισαν» εξωτερικό. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν σε καμία περίπτωση…

Πρώτος ο Σωτήρης Νίνης που έκανε το ίδιο… δρομολόγιο. Ο νεαρός ενώ ήταν για χρόνια σημαντικότατο στέλεχος του Παναθηναϊκού, στα 22 του ως ελεύθερος πήρε μεταγραφή για την Πάρμα κι αυτός! Σε επίσης μια περίεργο περίοδο για την Ιταλική ομάδα, που τελικά… διαλύθηκε ουσιαστικά (μέσω υποβιβασμού και πολλά χρέη που έφεραν αλλαγή ονόματος κτλ). Η ουσία είναι πως ο Νίνης που είχε ξεκάθαρα μεγαλύτερη εμπειρία απ’ τον Ζαγαρίτη (συμμετοχές στο Champions League, τίτλους στην Ελλάδα, Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα) δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.

15 συμμετοχές σε μια σεζόν κυρίως ως αλλαγή και στη δεύτερη χρονιά δανεικός στον ΠΑΟΚ, όπου επίσης δεν «έπιασε». Έμεινε ελεύθερος και μετά από κάποιους μήνες απραξίας, γύρισε στον Παναθηναϊκό. Από εκεί έφυγε ύστερα από κάποιο διάστημα για το Βέλγιο, εν συνεχεία το Ισραήλ και τελικά ένα χρόνο έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, πριν υπογράψει στο Βόλο όπου βρίσκεται πλέον. Για το ταλέντο και την εμπειρία που είχε, σαφώς όλοι περίμεναν καλύτερη καριέρα…

Το δεύτερο παράδειγμα είναι ο Σπύρος Φουρλάνος. Ο νεαρός που πήρε κάποιες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, προτίμησε το εξωτερικό το καλοκαίρι του 2013 και συγκεκριμένα την Κλαμπ Μπριζ. Στους Βέλγους έμεινε μισή σεζόν χωρίς να κάνει συμμετοχή! Δόθηκε δανεικός στην Καλλονή.

Εν συνεχεία έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον Πανιώνιο, όπου επίσης δεν «έπιασε» και μετακόμισε στην Πάτρα και την Παναχαϊκή. Εν συνεχεία Γερμανία για σύλλογο Δ’ Εθνικής, επιστροφή Ελλάδα για τα Χανιά, ξανά Παναχαϊκή και πλέον Ιωνικό. Ίσως τελικά να ήταν προτιμότερο γι’ αυτόν να είχε μείνει στον Παναθηναϊκό, αν κρίνει κανείς απ’ την πορεία της καριέρας του.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι… σε εξέλιξη. Ένας παίκτης για τον οποίο πριν από λιγότερο από ένα χρόνο έδωσε «μάχη» ο Παναθηναϊκός για να τον ανανεώσει. Προτείνοντάς του μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα του, με τον ιδιοκτήτη να μιλά προσωπικά με την πλευρά του κι όμως είπε όχι. Η επιλογή σαφώς εξιτάρει, καθώς πήγε στην Ίντερ. Σε επίπεδο συμβολαίου, καθώς αμέσως οι «νερατζούρι» τον έδωσαν δανεικό στη Σιντ Τρούιντεν του Βελγίου.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Βαγιαννίδη που ακόμη δεν έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά δεδομένα δεν πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα είχε ονειρευτεί. Μέχρι τώρα τουλάχιστον…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια