ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Η σωστή ανάγνωση και ο κίνδυνος…

Παναθηναϊκός: Η σωστή ανάγνωση και ο κίνδυνος…

Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» πρέπει να «διαβάσουν» σωστά τις τελευταίες τους εμφανίσεις.

Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου καιρού, έχει πολλά ελαφρυντικά. Ο κορονοϊός και τα πέντε κρούσματα που αντιμετώπισαν οι «πράσινοι», στέρησαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές απ’ την ομάδα. Συγχρόνως υπάρχουν και οι τραυματισμοί που ήρθαν να προστεθούν, οι τιμωρίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνθέσεις ανάγκης για το «τριφύλλι».

Το μοναδικό… στραβοπάτημα για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι μέσα στο 2021, είναι το 0-0 στη Λεωφόρο με τον Αστέρα Τρίπολης. Υπάρχουν όμως οι τρεις σερί νίκες με Απόλλων Σμύρνης (1-0), με ΑΕΛ (2-0) και Άρη (1-0) που… έστρωσαν την κατάσταση βαθμολογικά για τους «πράσινους». Αγωνιστικά όμως;

Με δεδομένο πως για σημαντικά ματς που ακολουθούν, το «τριφύλλι» δεν έχει τον Κουρμπέλη διαθέσιμο, ενώ από επιστροφές σε επίπεδο ενδεκάδας τα ονόματα των Σάντσεθ και Βιγιαφάνιες είναι αυτά που ξεχωρίζουν, ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει… άλμα αγωνιστικό. Η εικόνα των «πράσινων» ακόμη κι όταν έρχονται οι βαθμοί, μόνο καλή δεν είναι.

Στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, το «τριφύλλι» έπαιξε για ένα ημίχρονο (ίσως και κάτι παραπάνω) κλεισμένο στην περιοχή του ουσιαστικά για να κρατήσει το μηδέν, κάτι που έγινε και με δόση τύχης μια και η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε τις φάσεις και βρήκε και γκολ αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR (σωστά) ως οφσάιντ.

Κόντρα στην ΑΕΛ, μέσα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός έπαιξε κλειστά ειδικά μετά το γκολ που σημείωσε. Δίνοντας χώρο στη Λάρισα που είναι όπως δείχνει και η θέση της, μία απ’ τις χειρότερες (μέχρι τώρα) ομάδες του Πρωταθλήματος).

Τα ίδια και κόντρα στον Άρη. Όπου απ’ το 30ο λεπτό ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω, δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα και σαφώς χρειάστηκε η τύχη για να πάρει τη νίκη που φυσικά και ήταν σπουδαία.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού που κλείνεται στα καρέ του κόντρα σε ομάδες θεωρητικά «μικρότερες», είναι προφανές πως είναι από ένα σημείο και μετά επιλογή. Με αυτή τη λογική, δεδομένα θα προκύψουν και «αναποδιές» σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Το παν για το «τριφύλλι», λοιπόν, είναι να «διαβάσει» σωστά την εικόνα του. Ειδικά τώρα που βρήκε την ηρεμία μέσω των αποτελεσμάτων που πήρε και ασφαλώς στο τέλος της ημέρας είναι αυτά που μετρούν. Απλά για να συνεχίσουν να έρθουν τα αποτελέσματα, εμφανίσεις όπως της Ριζούπολης, της Λεωφόρου με την ΑΕΛ και του «Κλεάνθης Βικελίδης», δε θα αρκούν. Αν ο Παναθηναϊκός θεωρήσει πως είναι όλα καλά, τότε θα κάνει κακό στον εαυτό του και στην προσπάθειά του, που πλέον έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο μέσα σε μια σεζόν ομολογουμένως κακή…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας