ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος: Ο τρόμος του αύριο!

Ατρόμητος: Ο τρόμος του αύριο!

Ατρόμητος: Η αποχώρηση του Γιώργου Σπανού και η απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο!

Η γνωστοποίηση του Γιώργου Σπανού αναφορικά με τη διάθεσή του να αποχωρήσει απ’ τον Ατρόμητο, ήταν λογικό να πέσει σαν… κεραυνός εν αιθρία στους Περιστεριώτες. Από τη στιγμή που προέκυψε η συγχώνευση με τη Χαλκηδόνα, την οποία ουσιαστικά «απορρόφησε» το «αστέρι» λόγω ιστορίας, αν για ένα πράγμα δεν είχε να αγχώνεται ο Ατρόμητος, ήταν τα διοικητικά-οικονομικά ζητήματα!

Αυτή ακριβώς η σταθερότητα είχε γίνει μέχρι και… ρουτίνα ως ένα σημείο. Διότι όπως λέει κι ο λαός μας, εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, μιλάμε για την ίδια την ιστορική ύπαρξη της ομάδας του Περιστερίου. Διότι κακά τα ψέματα επί ημερών Σπανού έφτασε σε επίπεδα που ποτέ δεν μπορούσε να ονειρευτεί!

Η ομάδα που κέρδιζε εξόδους στην Ευρώπη, η ομάδα που έφτασε σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα που σε μεγάλο βαθμό έγινε ο… φόβος των «μεγάλων» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, βιώνει πλέον την απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο.

Όπως έχει δείξει η ίδια η πορεία του αθλήματος στη χώρα μας, όταν αποχωρούν ισχυροί παράγοντες που επί σειρά ετών προσδίδουν σιγουριά και σταθερότητα, ακολουθεί περίοδος… ταραγμένη, δύσκολη και γεμάτη προβλήματα.

Είναι πάρα πολλές οι ιστορικές ομάδες που δεν μπορούν να ορθοποδήσουν διοικητικά και κατά συνέπεια αγωνιστικά, εδώ και δεκαετίες σχεδόν! Ομάδες που ναι μεν δεν ανήκουν στο γκρουπ των «μεγάλων», αλλά έχουν τη δική τους ιστορία και πορεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι νωπές οι μνήμες και της ταλαιπωρίας συλλόγων που πέρασαν δύσκολα χρόνια μέσα στη διοικητική αβεβαιότητα. Ομάδες σημαντικότατες όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, η ΑΕΛ. Περιπτώσεις ιστορικών κλαμπ όπως ο Ηρακλής, ή σημαντικών επαρχιακών συλλόγων όπως η Δόξα Δράμας και η Παναχαϊκή, που συνεχίζουν να… παλεύουν χωρίς αποτέλεσμα.

Σε μια τέτοια περίοδο το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα ακολουθήσει για τον Ατρόμητο. Στην μετά Γιώργου Σπανού εποχή. Κάποιος για να αναλάβει δεδομένα θα βρεθεί. Όμως σε τι επίπεδο είναι διατεθειμένος να επενδύσει, ποιες θα είναι οι προθέσεις του για το σύλλογο, ποιες οι φιλοδοξίες του, είναι κάτι που μόνο το μέλλον θα δείξει. Ο προβληματισμός και η αβεβαιότητα, πάντως, δεν είναι παράλογη αντίδραση σε μια τέτοια ιστορική και δίχως άλλο άσχημη εξέλιξη…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια – Λύκεια: Δεν ανοίγουν αν αυξηθούν τα κρούσματα σήμερα και αύριο