ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΛ: Αναζητώντας το… θαύμα!

ΑΕΛ: Αναζητώντας το… θαύμα!

ΑΕΛ: Η δύσκολη συνέχεια της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας για να παραμείνει στα… σαλόνια!

Πολλές φορές μπερδεύεται η πραγματικότητα με τις εντυπώσεις. Η επικοινωνία με την ίδια την ύπαρξη. Η ΑΕΛ για πολλούς έχει πάψει να είναι σε υψηλό βαθμό συμπάθειας ως ομάδα. Ίσως επειδή δεν αρέσουν οι συχνές ανακοινώσεις, ίσως επειδή δεν αρέσει το ποδοσφαιρικό της στυλ, ίσως επειδή έχουν ως τελευταία εικόνα τα τελευταία χρόνια με το άδειο γήπεδο. Όμως όλα αυτά είναι απλά μια πλάνη!

Η ΑΕΛ, πάντα θα είναι το περίφημο καμάρι του κάμπου! Οι «βυσσινί», το κλαμπ που συμβολίζει αυτό το χρώμα, το κλαμπ που οδηγεί όλη την πόλη της Λάρισας και έχει κατορθώσει πάρα πολλές φορές να «σπάσει» τα στενά πλαίσια του νομού.

Η ΑΕΛ πέρασε δύσκολα χρόνια. Στις χαμηλότερες κατηγορίες, με τεράστια οικονομικά προβλήματα. Επέστρεψε όμως, έμεινε όρθια και αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο επιβράβευσης. Διότι ιστορικότατες επαρχιακές ομάδες… βυθίστηκαν στην ανυπαρξία, κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται, ή συνεχίζουν να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εδώ, όμως, μιλάμε για την ιστορικότερη!

Ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος, δύο Κύπελλα Ελλάδος, τέσσερις τελικοί Κυπέλλου… Δεν τα συναντά κανείς εύκολα όλα αυτά και μάλιστα σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών. Αξίζει απλά να σημειωθεί πως ο Άρης που είναι επίσης μια μεγάλη ομάδα, έχει πέντε δεκαετίες να πάρει τίτλο!

Η ΑΕΛ, ή η Λάρισα όπως έχουν συνηθίσει να την αποκαλούν οι περισσότεροι (κάτι που οι Θεσσαλοί δε θέλουν πάντως), είναι κάτι ξεχωριστό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η απουσία της θα γίνει περισσότερο από αισθητή.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παραμείνει αν δεν το αξίζει. Μέχρι τώρα η πορεία της, δείχνει πως σε καμία περίπτωση δεν πείθει για τις δυνατότητές της να αλλάξει την εικόνα της και να συνεχίσει στη Super League 1! Με εξαίρεση τις τελευταίες εβδομάδες, όπου και το παλεύει σκληρά με δύο νίκες (Παναιτωλικό και ΟΦΗ), που όμως δεν ήταν αρκετές για να την… ξεκολλήσουν απ’ τη θέση της ουραγού.

Μπορεί λοιπόν η ΑΕΛ να παραμείνει στην κατηγορία; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Δίχως ίχνος υπερβολής, θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα!

Ο βασικός στόχος της ΑΕΛ μέσω και των πλέι άουτ, πρέπει να είναι για αρχή η θέση των μπαράζ. Με απλά λόγια να… παλέψει για να βάλει κάτω της έστω έναν αντίπαλο από ΟΦΗ, Παναιτωλικό ή Λαμία. Εύκολο δε θα είναι. Καθόλου μάλιστα. Όμως η… μάχη θα δοθεί.

Τελευταία αγωνιστική οι «βυσσινί» παίζουν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ πάρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να αντιμετωπίσει τον Άρη, ο Παναιτωλικός στη Ριζούπολη για ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και η Λαμία φιλοξενεί τον Ατρόμητο.

Άρα η βαθμολογική διαφορά σύμφωνα με τη λογική θα παραμείνει στα ίδια πλαίσια ή θα αυξηθεί. Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή είναι στο -3 από τον ΟΦΗ, -4 απ’ τον Παναιτωλικό και -6 από Λαμία. Σε 7 ματς στα play offs λοιπόν, η Λάρισα θέλει να βάλει οπωσδήποτε τουλάχιστον έναν αντίπαλο… από κάτω.

Εύκολο δε θα είναι. Αλλά το… βάρος της φανέλας για αυτά τα επίπεδα ανταγωνισμού, είναι τεράστιο! Οπότε όποιος ξεγράψει την ΑΕΛ, θα έχει κάνει τεράστιο λάθος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προκαταβολή σύνταξης: Πάνω από 8.000 αιτήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας