ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Κανονικά τα ματς στη Ρώμη – «Πράσινο φως» για την επιστροφή του κόσμου

Euro 2020: Κανονικά τα ματς στη Ρώμη – «Πράσινο φως» για την επιστροφή του κόσμου

Euro 2020: Η Ρώμη θα είναι ανάμεσα στις πόλεις που θα φιλοξενήσει αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ιταλίας άναψε το «πράσινο φως» για την παρουσία κόσμου.

Μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι η τοπική κυβέρνηση της Χώρας των Βάσκων εμμένει σε αυστηρά μέτρα που δεν επιτρέπουν την παρουσία κόσμου στο «Σαν Μαμές», στην Ιταλία αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά.

Η UEFA έχει ξεκαθαρίσει ότι τα ματς του Euro 2020 θα διεξαχθούν με κόσμο κι όποια πόλη δεν μπορέσει να δεσμευθεί σε αυτό τότε δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει ματς της διοργάνωσης. Αυτός είναι κι ο λόγος που το Μπιλμπάο κινδυνεύει να μείνει εκτός!

Olimpico
H ιταλική κυβέρνηση θα επιτρέψει στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες του Euro που θα διεξαχθούν στην Ρώμη, με «κάλυψη τουλάχιστον του 25% της χωρητικότητας» του «Ολίμπικο»Wikipedia

Η Ρώμη ήταν ακόμα μια που δεν είχε εγγυηθεί την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, ωστόσο κάτι τέτοιο άλλαξε σήμερα (13/4). Όπως έγινε γνωστό η ιταλική κυβέρνηση θα επιτρέψει στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες του Euro που θα διεξαχθούν στην Ρώμη, με «κάλυψη τουλάχιστον του 25% της χωρητικότητας» του «Ολίμπικο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC).

«Η έγκριση της κυβέρνησης για την παρουσία του κόσμου στα ματς του Euro 2020 που θα γίνουν στην Ρώμη είναι θαυμάσιο νέο, το οποίο θα προωθήσουμε άμεσα στην UEFA» δήλωσε ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκράβινα.

Το «Ολίμπικο» της Ρώμης πρόκειται να φιλοξενήσει το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης, Ιταλία-Τουρκία, στις 11 Ιουνίου, καθώς και άλλες τρεις αναμετρήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Η επιδημία δεν έχει «κοπάσει» - Τι είπε για το Πάσχα