ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έξαλλοι οι Παλαιστίνιοι με τη FIFA - «Oι τάφοι βεβηλώθηκαν με την κατασκευή του χώρου»

FIFA
AP Images

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, γι' αυτές τις ημέρες στη Ραμάλα, αλλά τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συμμετοχή του Ινφαντίνο, μαζί με τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, σε μια εκδήλωση στο Μουσείο Ανοχής, το οποίο είναι χτισμένο στο ιστορικό ισλαμικό νεκροταφείο Μαμανουλάχ, στην κατεχόμενη πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Με ανακοίνωσή της η PFA έκανε γνωστό ότι λυπάται για την απόφαση του Ινφαντίνο να επισκεφθεί ένα μουσείο που χτίστηκε πάνω από το παλαιότερο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Ιερουσαλήμ, κάνοντας λόγο για: «Πλήρης αντιπαράθεση με τις αξίες της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης»

Επίσης, ανέφερε: «Αυτό το κτίριο κατασκευάστηκε παράνομα στην κατασχεμένη γη του ιστορικού ισλαμικού νεκροταφείου Μαμανουλάχ, μια τοποθεσία που ανακηρύχθηκε ιστορικός χώρος από το Μουσουλμανικό Ανώτατο Συμβούλιο το 1927 και ως «χώρος αρχαιότητας» το 1944. Περιέχει τα λείψανα χιλιάδων Παλαιστινίων, Αράβων και Μουσουλμάνων, των οποίων οι τάφοι βεβηλώθηκαν με την κατασκευή του χώρου του συνεδρίου».

Να θυμίσουμε ότι κατά την παρουσία του στην Ιερουσαλήμ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε εκφράσει την επιθυμία για τη διεξαγωγή ενός Μουντιάλ με συνδιοργανωτές το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Έφη Κακαράντζουλα: Τα πρώτα λόγια της απολογίας της – Η αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας