ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα: Τίτλοι τέλους για τον Αγκουέρο – Επίσημο το «αντίο» λόγω του προβλήματος στην καρδιά

Μπαρτσελόνα Barcelona
AP Images

Μπαρτσελόνα: Τέλος σε μια σπουδαία καριέρα έβαλε επίσημα ο Σέρχιο Αγκουέρο, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην καρδιά.

Την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο ανακοίνωσε ο Σέρχιο Αγκουέρο λέγοντας το πρωί της Τετάρτης σε δηλώσεις του στο κανάλι της Μπαρτσελόνα ότι «πάνω από όλα είναι η υγεία μου».

Ο Αργεντινός επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στην καρδιά στον αγώνα με την Αλαβές στις 30 Οκτωβρίου, ο οποίος έμελλε να είναι κι ο τελευταίος της καριέρας του.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι πρέπει να κάνει θεραπεία, καθώς έχει αρρυθμία.

Η καριέρα του Σέρχιο Αγκουέρο

Ο Σέρχιο Λεονέλ Αγουέρο ντελ Καστίγιο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Ιντεπεντιέντε, και στις 5 Ιουλίου 2003, έγινε ο μικρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, μόλις 15 χρονών και 35 ημερών. Το 2006, μετακόμισε στην Ευρώπη για να παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πέτυχε 101 γκολ σε 234 εμφανίσεις, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Europa League και το Super Cup το 2010. Τον Ιούλιο του 2011, πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου την τελευταία αγωνιστική της σεζόν, σημείωσε το περίφημο γκολ εναντίον της ΚΠΡ στο 94ο λεπτό, κάνοντας το 3-2 για την ομάδα του, δίνοντας στην Σίτι το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Από την 1 Ιουλίου έπαιζε στην Μπαρτσελόνα.

Σε διεθνές επίπεδο εκπροσώπησε την ομάδα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA το 2005 και το 2007, κερδίζοντας και τα δύο τρόπαια. Έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σημειώνοντας δύο γκολ στον ημιτελικό με αντίπαλο τη Βραζιλία, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη (3-0). Ο Αγκουέρο ήταν μέλος της Αργεντινής στα Μουντιάλ 2010 και 2014, όπως και στα Copa America 2011, 2015, Centenario.

Έχει γίνει γνωστός με το ψευδώνυμο "Κουν" (Kun), το οποίο χρονολογείται από την παιδική του ηλικία και του δόθηκε από την γιαγιά του. Προήλθε εξαιτίας μιας ομοιότητας με τον χαρακτήρα Kum Kum από το αγαπημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα του όταν ήταν παιδί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη Όμικρον πολιορκεί την Ελλάδα - Φόβοι για πολλά περισσότερα κρούσματα και επικράτησή της

«Βαριά» πρόστιμα σε οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Κακοκαιρία: «Κλείδωσαν» οι χιονοπτώσεις στην Αττική τα επόμενα 24ωρα – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Δολοφονία στα Γλυκα Νερά: Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος - Βαρύ το κατηγορητήριο