ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όρθια» η «αποδεκατισμένη» Νάπολι κόντρα στη Γιουβέντους – Όλα τα γκολ στη Serie A (vids)

Serie A Ιταλία
Twitter: @en_sscnapoli

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής στη Serie A

Μολονότι πήγε στο Τορίνο ούσα «αποδεκατισμένη» λόγω κορονοϊού και χωρίς τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της, η Νάπολι έμεινε «όρθια» κι απέσπασε 1-1 από τη Γιουβέντους.

Σε ένα ματς που είχε εξαιρετικό ρυθμό κι ευκαιρίες από αμφότερες τις ομάδες, η… μπίλια έκατσε στο «Χ», κάτι που μάλλον δεν χαροποίησε καμία, καθώς έχασαν έδαφος στη μάχη που δίνουν για την επίτευξη των στόχων τους.

Οι «παρτενοπέι» άντεξαν στην πίεση και πήραν ένα παλικαρίσιο βαθμό, μένοντας στην τρίτη θέση, στο -6 από τον πρωτοπόρο Ίντερ. Από την άλλη, η Γιούβε επέκτεινε το αήττητο σερί της στα έξι ματς, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η Μίλαν ήταν ανώτερη στο ντέρμπι με τη Ρόμα, επικράτησε 3-1 και πλησίασε την πρωτοπόρο Ίντερ, σε απόσταση… αναπνοής! Οι «ροσονέρι», παρά τα πολλά προβλήματα, μπήκαν δυνατά και βρέθηκαν μπροστά με 2-0 στο 17ο λεπτό. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε ξανά στο ματς με τον γκολ του Έιμπραχαμ, αλλά οι παίκτες του Πιόλι δεν… μάσησαν και «καθάρισαν» με γκολάρα του Λεάο στο 83ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με εννιά παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Καρσντορπ (73’) και Μαντσίνι (90+3’), ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει το 4-1, καθώς αστόχησε σε πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Έμπολι έφτασε μια… ανάσα από ένα σπουδαίο «διπλό» στο Olimpico, αλλά η Λάτσιο πήρε τον βαθμό (3-3) στο φινάλε σε ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν. Η ομάδα του Σάρι είδε τους φοβερούς φιλοξενούμενους να προηγούνται 2-0 και 3-2 και τον Ιμόμπιλε να χάνει πέναλτι στο 87’! Τελικά, ισοφάρισε στο τελικό 3-3, με κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Κάλιαρι του Μπάμπη Λυκογιάννη (έπαιξε βασικός) πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», καθώς νίκησε 2-1 την Σαμπντόρια στη Γένοβα, ενώ η Βερόνα νίκησε 2-1 στην έδρα της Σπέτσια, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για παραμονή πήρε η Τζένοα, η οποία ήρθε 1-1 στην έδρα της έδρα της Σασουόλο. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος ξεκίνησε βασικός για τους γηπεδούχους κι έγινε αλλαγή στο 84’.

Η Μπολόνια μπήκε σε καραντίνα κι έτσι δεν παρατάχθηκε στο ματς με την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» περίμεναν το 45λεπτο που προβλέπει ο κανονισμός και στη συνέχεια ο διαιτητής, Τζιοβάνι Αϊρόλντι αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του ματς. Οι παίκτες της Ίντερ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι έκαναν «ζέσταμα» μέχρι να περάσει ο χρόνος που προβλέπουν οι κανονισμοί. Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο κατάφερε να τραυματιστεί στην προθέρμανση ενός αγώνα που δεν θα ξεκινούσε ποτέ! Λόγω κρουσμάτων αναβλήθηκαν και οι αναμετρήσεις Αταλάντα – Τορίνο, Σαλερνιτάνα – Βενέτσια και Φιορεντίνα – Ουντινέζε.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Πέμπτη (6/1)

Μπολόνια - Ίντερ (Αναβλήθηκε)


Σαμπντόρια - Κάλιαρι 1-2 (18' Γκαμπιαντίνι - 55' Ντεϊόλα, 77' Παβολέτι)

Λάτσιο - Έμπολι 3-3 (14’ Ιμόμπιλε, 66’, 93’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς - 6’ πεν. Μπαϊράμι, 8’ Ζουρκόφσκι, 75’ Ντι Φρανσέσκο)

Σπέτσια - Βερόνα 1-2 (85’ Έρλιτς – 59’, 70’ Καπράρι)

Αταλάντα - Τορίνο (Αναβλήθηκε)

Σασουόλο - Τζένοα 1-1 (55' Μπεράρντι-7' Ντέστρο)

Μίλαν - Ρόμα 3-1 (8' Ζιρού, 17' Μεσίας, 82' Λεάο - 40' Έιμπραχαμ)

Σαλερνιτάνα - Βενέτσια (Αναβλήθηκε)

Γιουβέντους - Νάπολι 1-1 (54' Κιέζα-23' Μέρτενς)

Φιορεντίνα - Ουντινέζε (Αναβλήθηκε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες): Ίντερ 46 (19αγ.), Μίλαν 45, Νάπολι 40, Αταλάντα 38 (19αγ.), Γιουβέντους 35, Φιορεντίνα 32 (19αγ.), Ρόμα 32, Λάτσιο 32, Έμπολι 28, Μπολόνια 27 (19αγ.), Βερόνα 27, Τορίνο 25 (19αγ.), Σασουόλο 25, Ουντινέζε 20 (18αγ.), Σαμπντόρια 20, Βενέτσια 17, Σπέτσια 16, Κάλιαρι 13, Τζένοα 12, Σαλερνιτάνα 8 (18αγ.)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κατανομή των 33.716 νέων λοιμώξεων - 12.884 στην Αττική και 3.739 στη Θεσσαλονίκη

Θρήνος: Πέθανε από κορονοϊό ο 23χρονος αρσιβαρίστας, Τζέιμς Κονδύλιος

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης