ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης - ΠΑΟΚ 0-0: Δίκαιο «Χ» σε ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα

Άρης - ΠΑΟΚ

Super League: Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, παίρνοντας από έναν βαθμό. 

Το ξεκίνημα στο «Κλ. Βικελίδης» άφησε υποσχέσεις για εντυπωσιακό παιχνίδι, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη σε ένα ματς που αποδείχθηκε αρκετά «άνοστα».

Το γκολ δεν ήρθε ποτέ, καθώς αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν ποδοσφαιρική ουσία στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0. Το γεγονός ότι πήραν από έναν βαθμό δεν άφησε καμία ικανοποιημένη, καθώς ο Άρης έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη εξάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ είδε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να μεγαλώνει στους 11 βαθμούς. Οι «κίτρινοι» είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες, όμως, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν, ενώ από την άλλη ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε στο μυαλό του και τον δεύτερο αγώνα με τη Μίντιλαντ για το Europa Conference League.

Super League
Τα στοιχεία του ντέρμπι της Θεσσαλονίκηςslgr.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μια μεγάλη διπλή ευκαιρία του Άρη, αλλά ο Πασχαλάκης νίκησε τον Καμαρά στο τετ-α-τετ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μιχαηλίδης έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Εντιαγιέ. Λίγο αργότερα (11), ο Γκάνεα πρόλαβε τον Ζαμπά πριν κάνει μέσα από την περιοχή το σουτ, το οποίο έκανε ο Άκπομ άλλα η μπάλα έφυγε ψηλά. Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ πίεσε αρκετά πιο ψηλά, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν καλοί αμυντικά και τους βγήκε το πλάνο να βρίσκονται πίσω από την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν περισσότερες τελικές κι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ.

Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια και μετά την ανάπαυλα, με το δεύτερο ημίχρονο να ξεκινάει με ευκαιρία του Καμαρά, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη στο 47’. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση μέσα από την περιοχή. Ο ΠΑΟΚ όσο κυλούσε το ματς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετέφερε εξ ολοκλήρου το παιχνίδι στην περιοχή του Άρη στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Ο Κουέστα πρόλαβε τον Τσόλακ στο 79’, ενώ στιγμές αργότερα έπεσε στη δεξιά του γωνία κι έδιωξε το ωραίο πλασέ του Ζίβκοβιτς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Τα highlights κι η βαθμολογία