ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή: Το θρυλικό «Monumental» της Ρίβερ Πλέιτ αλλάζει όνομα λόγω χορηγού

Monumental Ρίβερ Πλέιτ
eurosport

Αργεντινή: Η ονομασία ενός γηπέδου είναι αρκετές φορές εξίσου σημαντικό με το ίδιο το κτήριο. Το «Monumental» της Ρίβερ Πλέιτ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η έδρα των «Μιγιονάριος», το οποίο λέγεται «Antonio Vespucio Liberti», αλλά όλοι ξέρουν ως «Monumental», είναι ένας από τους «ναούς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι η αλλαγή ονόματός του, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, προκαλεί εντύπωση.

Οι σύλλογοι συνάπτουν πλέον συμφωνίες με χορηγούς για τη μετονομασία των σταδίων, κάτι που σχεδόν ποτέ δεν τυγχάνει της έγκρισης της πλειοψηφίας των οπαδών. Στην περίπτωση της Ρίβερ Πλέιτ, όμως, ο σύλλογος βρήκε έναν χορηγό που απλοποιεί ένα ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα για τους φίλους του συλλόγου.

Η ομάδα του Μπουένος Άιρες ήρθε σε συμφωνία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ MAS, κάτι που επιτρέπει να στο «Monumental» να γίνει «MAS Monumental», κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση γίνεται από «μνημειώδες» σε «πιο μνημειώδες». Επίσης, με αυτή την προσθήκη γίνεται μια εμφανής αναφορά στην παράδοση του συλλόγου, που αυτοαποκαλείται «El Más Grande», δηλαδή η πιο μεγάλη ομάδα στην Αργεντινή.

Ο πρόεδρος, Σέρτζιο Μπρίτο, εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση η μεταβίβαση των δικαιωμάτων ονομασίας ήταν πρακτικά απαραίτητη: «Αυτή η ανακοίνωση είναι το κλειδί για να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα μικρότερο στάδιο, ώστε τα μέλη να το εκμεταλλευτούν περισσότερο. Και χωρίς αυτή τη συμφωνία, για την οποία είμαστε πολύ χαρούμενοι, δεν θα ήταν δυνατόν».

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η φανέλα από το «Χέρι του Θεού» θα πουληθεί 5.000.000 ευρώ!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι 27 ομάδες που έχουν προκριθεί – Οι πέντε «ανοικτές» θέσεις κι η κλήρωση