ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εικόνες ντροπής στη Γαλλία: Οι χούλιγκανς έβαψαν «μαύρη» μια ιστορική βραδιά

Εικόνες ντροπής στη Γαλλία: Οι χούλιγκανς έβαψαν «μαύρη» μια ιστορική βραδιά

Η Μασσαλία έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη το τελευταίο τριήμερο, με τους χούλινγκανς να αμαυρώνουν μια από τις ιστορικότερες στιγμές του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιστρέφει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 48 χρόνια, ωστόσο εδώ και τρεις ημέρες δεν ασχολούμαστε με την ευκαιρία που έχει μπροστά του κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά με όσα τραγικά γίνονται στη Μασσαλία.

Οι χούλινγκανς για ακόμη μια φορά κατάφεραν, με αρνητικό τρόπο φυσικά, να κλέψουν την παράσταση, μετατρέποντας μια ολόκληρη πόλη σε εμπόλεμη ζώνη. Οι εικόνες που έρχονται από τη Γαλλία προκαλούν μόνο ντροπή, από «οπαδούς» που ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό. Μιλάμε για αδίστακτα άτομα κι ακριβώς έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την κοινωνία και την πολιτεία.

Ο χουλιγκανισμός δεν βλέπει ούτε σύνορα κι αυτό φαίνεται στη Μασσαλία, εκεί όπου άτομα που δηλώνουν «οπαδοί» του ΠΑΟΚ, της Μαρσέιγ, της Ζανκτ Πάουλι, της Παρτιζάν, της ΑΕΚ ή άλλης ομάδας έκλεισαν «ραντεβού» για επεισόδια. Κι όλα αυτά σε μια ιστορική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο προσπαθεί να σηκώσει και πάλι κεφάλι, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να απαλλαγεί μια για πάντα από τους χούλιγκανς που μόνο κακό προκαλούν στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση σε όλη την κοινωνία.

marseille.jpg
Σε... απόσταση αναπνοής οι φίλοι του ΠΑΟΚ και της Μαρσέιγ

Άλλωστε, όλα όσα γίνονται στη Γαλλία μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά και στον σύλλογο του ΠΑΟΚ, όπου υπάρχει ανησυχία ότι τα καμώματα των χούλιγκανς θα επιφέρουν βαριά τιμωρία. Η γαλλική αστυνομία ήδη επιρρίπτει ευθύνες στον «Δικέφαλο του Βορρά» για μη τήρηση των μέτρων. «Οι Έλληνες σπέρνουν τον όλεθρο στην πόλη», αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ και όλοι ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα για ακόμη μια φορά.

Το φοβερό είναι ότι τα επεισόδια συνεχίστηκαν κι εντός του Βελοντρομ, εκεί όπου η κερκίδα των φιλοξενούμενων βρίσκεται δίπλα σε αυτούς των Ultras της Μαρσέιγ. Για ακόμη μια φορά θα ακουστούν πολλά ευχολόγια, ωστόσο είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι ήρθε η ώρα για πράξεις κι όχι λόγια.

Διαβάστε επίσης:

Μάρσειγ – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες σπέρνουν τον όλεθρο» λένε στη Γαλλία για τα επεισόδια (vids)

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Επεισόδια έξω από το Βελοντρόμ – «Έξι αστυνομικοί τραυματίες»

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε δύο Έλληνες – Επιρρίπτει ευθύνες στον «Δικέφαλο»

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: «Χάος» στη Μασσαλία – «Ξύλο» οπαδών πριν τη σέντρα, χρήση χημικών από την αστυνομία