ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Τελικός» Άρης – ΑΕΚ για την Ευρώπη! – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα κι η βαθμολογία

Άρης - ΑΕΚ
Intime

Super League: Ο «τελικός» για την έξοδο στην Ευρώπη, Άρης – ΑΕΚ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν σε έναν αγώνα παίζουν η ομάδα της Θεσσαλονίκης κι η «Ένωση», το απόγευμα του Σαββάτου (13/5), στο «Κλ. Βικελίδης».

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στη βαθμολογία, η νικήτρια ομάδα θα «σφραγίσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η ηττημένη θα περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, το προβάδισμα έχουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θα χρειάζονται καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με τους «κιτρινόμαυρους» την τελευταία αγωνιστική.

Υπάρχει κι ένα σενάριο που δίνει και στους δύο θέση στην Ευρώπη, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να «αυτοκτονήσει». Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να ηττηθούν στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, αλλά και να μην κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας! Το «τριφύλλι», πάντως, έχει την ευκαιρία με νίκη επί της ομάδας των Ιωαννίνων να «κλειδώσει» την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα, όπου στο φινάλε του θα γίνει η απονομή του 47ου πρωταθλήματος στην ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι στα καλύτερα τους, κάτι που ισχύει και για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση, αλλά έχει σίγουρη την έξοδο στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Τα τελευταία νέα πριν τον «τελικό» Άρης – ΑΕΚ