ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ποτέ άλλος Άλκης»: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Άλκης Καμπανός
Intime News

Άλκης Καμπανός: Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες στιγμές της οπαδικής ιστορίας.

Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε, έχοντας πάνω από 30 τραύματα στο κορμί του, επειδή έτυχε να υποστηρίζει άλλη ομάδα. Ακούγεται απίστευτο, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα.

Ο νεαρός φίλος του Άρη έγινε άλλο ένα θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, σε μια λίστα που ολοένα μεγαλώνει. Ευχή όλων των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων είναι «Ποτέ άλλος Άλκης», αλλά δυστυχώς μόνο τα ευχολόγια δεν αρκούν.

Χρειάζονται πράξεις για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην οπαδική βία, έτσι ώστε ποτέ ξανά να μην υπάρξει μάνα που θα θρηνήσει το παιδί της, απλά και μόνο επειδή φοράει και υποστηρίζει άλλα χρώματα.

Το χρονικό της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου 2022, ο 19χρονος, Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και τους φίλους του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ο Άλκης Καμπανός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού σόκαρε το πανελλήνιο…

Πολύμορφες δράσεις στη μνήμη του

Το Σάββατο (28/1) σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια Βέροιας, το μνημόσυνο για τη μαύρη επέτειο. Το «παρών» έδωσε η οικογένεια του Άλκη, φίλοι και συγγενείς, οι οποίοι επανέλαβαν την ευχή να υπάρξει δικαιοσύνη στη μνήμη του 19χρονου, με την καταδίκη των υπευθύνων.

Επίσης, με λουλούδια και κεριά γέμισε την Τρίτη (31/1) το σημείο της στυγερής δολοφονίας, ενώ διάφοροι φορείς έχουν προγραμματίσει την Τετάρτη (1/2) πολύμορφες δράσεις για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη. Μια εξ αυτών είναι η «πολύχρωμη και σιωπηρή» που έχει προαναγγείλει η Δομή «Εις το όνομα του Άλκη», ενώ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το τρισάγιο με πρωτοβουλία του Α.Σ. Άρης. Σε όλη τη γύρω περιοχή, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές κορδέλες, προκειμένου να μην υπάρχουν αμάξια, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης.

Συνεχίζεται τη Δευτέρα (6/2) η δίκη

Την ερχόμενη Δευτέρα (6/2) θα συνεχιστεί η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου. Ο φίλος του Άλκη, ο οποίος ήταν μαζί του στην αιματηρή επίθεση, συγκλόνισε την περασμένη Πέμπτη (26/1), περιγράφοντας όσα διαδραματίστηκαν. «Ήρθαν και από τις δυο πλευρές και κρατούσαν κάτι στα χέρια. Μόλις είδα το δρεπάνι, κοκκάλωσα. Ήταν όλοι ψυχροί σαν δολοφόνοι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις