ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Γιατί η Ιρλανδία προτιμά να χάσει από την Ολλανδία και δεν ήθελε πρόκριση της Ελλάδας

Euro 2024: Γιατί η Ιρλανδία προτιμά να χάσει από την Ολλανδία και δεν ήθελε πρόκριση της Ελλάδας

Η Ολλανδία θέλει μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 μετά την επικράτηση επί της Ελλάδας και η Ιρλανδία ίσως να της την προσφέρει απλόχερα.   

Η Ολλανδία πέρασε νικηφόρα από την «OPAP Arena» στην αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδας και πλέον θέλει μια νίκη για να κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Οι «Οράνιε» έχουν να δώσουν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, την ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται την Γαλλία. Θεωρητικά η ομάδα του Κούμαν έχε εξασφαλισμένο το «τρίποντο» στο ματς με το αδύναμο Γιβραλτάρ, ωστόσο και οι Ιρλανδοί έχουν... συμφέρον την πρόκριση της Ολλανδίας.

Η εθνική της χώρας των τουλιπών είναι μια από τις επτά ομάδες που βρίσκεται πάνω από την Ιρλανδία στην κατάταξη για την είσοδο τεσσάρων στα playoffs του Nations League.

Αν οι Ολλανδοί δεν προκριθούν από τη φάση των προκριματικών μαζί με Πολωνία, Ουαλία, Βοσνία, Ισλανδία, Νορβηγία και Ουκρανία, τότε οι Ιρλανδοί δεν θα έχουν καμία ελπίδα να πάνε στο Euro 2024 μέσω της διαδικασίας των playoffs.

Άρα η Ιρλανδία θέλει πρόκριση της Ολλανδίας από τον όμιλό μας και όχι της Ελλάδας και ευνοείται περισσότερο από το να χάσει στο Άμστερνταμ, παρά αν κερδίσει. Εξάλλου από τα προκριματικά δεν μπορεί πλέον να προκριθεί αφού έχει μείνει και μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Πάντως, ακόμα και με πρόκριση της Ολλανδίας, οι πιθανότητες της Ιρλανδίας να βρεθεί στα play offs δεν είναι πολλές, μιας και ήδη έχουν αποκλειστεί Βοσνία, Ισλανδία και Νορβηγία, οπότε εκτός από τους «οράνιε» θα πρέπει να προκριθούν οπωσδήποτε και οι Ουαλία, Πολωνία και Ουκρανία για να τα καταφέρει.