ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024: Δεν θα συνεχιστεί το Βέλγιο – Σουηδία, μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες

Προκριματικά Euro 2024
EPA/OLIVIER MATTHYS

Προκριματικά Euro 2024: Δεν θα συνεχιστεί το Βέλγιο – Σουηδία, το οποίο είχε διακοπεί μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Η UEFA γνωστοποίησε ότι ο αγώνας θα διακοπεί οριστικά, με τελικό σκορ το 1-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Να θυμίσουμε ότι η αναμέτρηση διακόπηκε στην ανάπαυλα, καθώς οι παίκτες της εθνικής Σουηδίας αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, μετά μακελειό στις Βρυξέλλες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί οπαδοί.

Οι Σουηδοί έφυγαν 2,5 ώρες μετά και χωρίς φανέλες για να μην είναι στόχοι

Οι φίλαθλοι παρέμειναν εντός του γηπέδου για σχεδόν δυόμισι ώρες καθώς ο αγώνας διεξαγόταν περίπου πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας και περισσότεροι από 35.000 οπαδοί τον παρακολούθησαν.

«Μετά από μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τις δύο ομάδες και τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ότι ο προκριματικός αγώνας του UEFA EURO 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας έχει εγκαταλειφθεί», ανέφερε η UEFA σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Οι Σουηδοί δημοσιογράφοι ανέφεραν πως είχαν ενημερωθεί για την επίθεση λίγο πριν από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Οι παίκτες της Σουηδίας δεν ήθελαν να παίξουν το δεύτερο ημίχρονο όταν έμαθαν τα τραγικά νέα και οι Βέλγοι συμφώνησαν. Το σκορ ήταν στο 1-1 όταν αποφασίστηκε η διακοπή και ζητήθηκε από τους οπαδούς της Σουηδίας να παραμείνουν στο γήπεδο. «Εξετάζονται μέτρα για την ασφαλή συνοδεία των οπαδών από τον αγώνα Βέλγιο - Σουηδία έξω από το γήπεδο», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αρχές.

«Ακολουθήστε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», ήταν το μήνυμα προς τους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο. Τα δύο θύματα φορούσαν φανέλες της Σουηδίας όταν πυροβολήθηκαν. «Αισθάνομαι εντελώς σοκαρισμένη», είπε μια φίλαθλος στην εφημερίδα Aftonbladet. «Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Όλοι βγάζουν τις φανέλες της Σουηδίας και βάζουν ουδέτερα ρούχα. Αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο».

Σχετικές ειδήσεις