ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Αιχμές από Πογέτ για το μέλλον του - «Έχω πληρώσει νοίκι μέχρι τον Μάιο»

Εθνική Ελλάδας: Αιχμές από Πογέτ για το μέλλον του - «Έχω πληρώσει νοίκι μέχρι τον Μάιο»

Εθνική Ελλάδας: Ο Γκουστάβο Πογέτ σχολίασε τα σενάρια αποχώρησής του πριν το ματς με τη Νέα Ζηλανδία, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός πως το συμβόλαιό του είναι μέχρι τον Μάρτιο. 

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία σε φιλικό παιχνίδι στη Ριζούπολη την Παρασκευή (17/11, 19:00, ALPHA), αλλά όλο το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στην υπόθεση του Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνησης της Εθνικής Ομάδας αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, μετά και τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε για τον απλήρωτο βοηθό του.

«Ένα σημαντικό μήνυμα για όλους και ξέρετε ότι είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, αγαπάω την Γλυφάδα, ζω εκεί και θέλω να μείνω εκεί. Έχω πληρώσει το ενοίκιο μέχρι τον Μάιο, έξι μήνες μπροστά. Σας παρακαλώ μην λέτε ότι θέλω να φύγω, ότι προσπαθώ να φύγω. Προσπαθώ να βελτιωθώ.

Θέλω ένα νέο προπονητικό κέντρο; Ναι. Θέλω να παίζω με τις τέσσερις κερκίδες ανοιχτές; Ναι. Θέλω να σιγουρεύσω ότι θα είμαστε πιο επαγγελματίες απ' ό,τι είμαστε τώρα; Ναι.

Μην προσπαθείτε να δείτε κάτι πίσω από τα λόγια μου την Δευτέρα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Εάν προκριθώ την επόμενη εβδομάδα ή τον Μάρτιο, χρειάζομαι ένα νέο συμβόλαιο; Ναι.

Ίσως θα είμαι ο πρώτος προπονητής που θα πάει στο Euro χωρίς συμβόλαιο, αλλά μην λέτε άλλα πράγματα. Θα είμαι αρκετά αφελής να έχω πληρώσει έξι μήνες μπροστά το ενοίκιό μου και να θέλω να φύγω» τόνισε ο Γκουστάβο Πογέτ αρχικά.

Στη συνέχεια είπε για το ματς με τη Νέα Ζηλανδία: «Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, προπονούμαστε πάρα πολύ καλά. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι πολύ σοβαρά, ίσως θέλουμε λίγη δουλειά στο κίνητρο, εξαιτίας των συνθηκών του αγώνα. Εάν με ρωτάς τώρα, η ομάδα είναι στο δέκα στα δέκα».

Για τα αυτόγραφα από τα παιδιά και τον κόσμο: «Εάν πάω πίσω στον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκινήσαμε και κανείς δεν μας περίμενε ή έβλεπε τις προπονήσεις δείχνει ότι η σύνδεση με τον κόσμο είναι φανταστική. Είναι εντυπωσιακό για τους παίκτες να βλέπει όλο αυτόν τον κόσμο να τους περιμένει. Θέλουμε να τους δώσουμε κάτι πίσω και αυτός είναι ο κύριος στόχος η πρόκριση στην τελική φάση του Euro».