ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024, Ελλάδα – Γαλλία: «Δεν θα πάμε για τουρισμό» | Ξεκάθαρος ο Ντεσάμπ

Κιλιάν Εμπαπέ Γαλλία
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Προκριματικά Euro 2024: Η Γαλλία έβαλε 14 γκολ στο Γιβραλτάρ, αλλά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ξεκαθάρισε ότι οι «μπλε» δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για τουρισμό.

Η Εθνική θα διεκδικήσει οριστικά την πρόκριση της στην τελική φάση της Γερμανίας, μέσω των playoffs του Nations League.

Ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με τη Γαλλία, όμως, αποτελεί πόλο έλξης για τον κόσμο κι έχει το δικό του ξεχωριστό κίνητρο. Οι διεθνείς θέλουν μια καλή εμφάνιση κι θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Κιλιάν Εμπαπέ και τους άλλους Γάλλους «σταρ».

Οι «μπλε», οι οποίοι διέλυσαν 14-0 το Γιβραλτάρ το Σάββατο (18/11), είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, αλλά σίγουρα δεν θα έρθουν για… τουρισμό στην Αθήνα.

Αυτό υπογράμμισε στις δηλώσεις του κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ. «Αυτή η ομάδα είναι ανταγωνιστική, θέλει πάντα περισσότερα. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνουμε τουρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον Κιλιάν Εμπαπέ, είπε: «Στον ρόλο του ως αρχηγός, είναι τέλειος. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Μπορεί να φέρει ηρεμία στην ομάδα, όχι μόνο στο γήπεδο».

Ο αγώνας Ελλάδα - Γαλλία είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τρίτης (21/11) στην «OPAP Arena». Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τον Alpha.

Σχετικές ειδήσεις