ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 και ουραγοί στη βαθμολογία – Κακό ματς, λίγες φάσεις για τις δύο ομάδες.

Γρήγορα θα ξεχαστεί η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό για τη 15η αγωνιστική της Super League. Το 0-0 ήρθε μετά από παιχνίδι που δεν προσφερόταν για θέαμα και είχε λιγοστές φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός πως έπαιζαν εκτός έδρας, είναι σαφώς πιο ικανοποιημένοι απ’ το βαθμό της ισοπαλίας. Σε αντίθεση με την ομάδα της Ηπείρου που συνεχίζει να προβληματίζει όντας ουραγός στη βαθμολογία.

Το ματς άρχισε με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να πάρει την πρωτοβουλία, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 13ο λεπτό ο Τζίμας από πλάγια θέση βρέθηκε τετ α τετ με τον Καπίνο να τον σταματά και να κρατά το μηδέν. Δύο προσπάθειες του Μπάλαν δεν έφεραν αποτέλεσμα στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 33’, όμως ο Σόρια πάνω στη γραμμή ουσιαστικά έδιωξε την μπάλα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με δύο ουσιαστικές φάσεις, μία για κάθε ομάδα.

Η αναμέτρηση έφτασε στη μία ώρα αγώνα χωρίς κάτι αξιοσημείωτο στο δεύτερο μέρος. Στο 60’ όμως, ο Παναιτωλικός είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ντουάρτε μέσα στην περιοχή κατέβασε την μπάλα, αλλά η προσπάθειά του βρήκε τον Κλέιμαν σε ετοιμότητα και να διώχνει πάνω στη γραμμή πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση.

Στο 68’ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για τους γηπεδούχους, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 82’, όταν ο Μαυρίας αποβλήθηκε με τον Παναιτωλικό να μένει με δέκα παίκτες στην τελική ευθεία του ματς. Αντίκρισε δύο κίτρινες μέσα σε δύο λεπτά. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ έγινε απειλητικός, με το δυνατό σουτ του Ροσέρο να σταματά πάνω στον Καπίνο!

Το 0-0 δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Ο Παναιτωλικός πήγε στους 11 και ο ΠΑΣ Γιάννινα στους 9, με τις δύο ομάδες να παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης (76΄ Κιάκος), Καραχάλιος, Γκίνο (90΄ Ριένστρα), Παμλίδης, Ροσέρο, Τζίμας (64΄ Μπατίστ), Μπάλαν (76΄ Κόντε)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μλάντεν (70΄ Σεγκέλια), Φρ. Ντουάρτε (70΄ Μαυρίας), Μάλης, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Μπαλντασάρα (75΄ Πέρες), Χουάνπι (90΄ Τσιγγάρας), Λιάβας, Πέδρο (75΄ Καρέλης), Αλ. Ντουάρτε