ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-4: Τεσσάρα και ασταμάτητος για τα ημιτελικά

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-4: Τεσσάρα και ασταμάτητος για τα ημιτελικά

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ με πειστική και θεαματική εμφάνιση στις Σέρρες επικράτησε 4-0 του Πανσερραϊκού και ουσιαστικά πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά απ’ τον πρώτο αγώνα.

Ο τίτλος του φαβορί ήταν με τον ΠΑΟΚ και οι Θεσσαλονικείς απλά τον δικαίωσαν με πανηγυρικό τρόπο. Ο πρώτος αγώνας για τους «8» απέναντι στον Πανσερραϊκό, βρήκε τον «δικέφαλο» να κάνει… περίπατο στις Σέρρες. Επικρατώντας 4-0 και ουσιαστικά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Πέρα απ’ τα τέσσερα γκολ (Νάσμπεργκ, Σάστρε, Μάρκος Αντόνιο, Ζίβκοβιτς) οι Θεσσαλονικείς έχασαν και πέναλτι με τον Μπράντον.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν. Στο 6’ ο Ζίβκοβιτς έκανε λάθος, ο Μούργος έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά τελευταία στιγμή γλίστρησε δίνοντας το δικαίωμα στον Σέρβο τερματοφύλακα να αντιδράσει!

Δεν πέρασαν δύο λεπτά (8’) και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο ματς. Μετά από κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Μπράντον πήρε την κεφαλιά, ο Κατσικάς απέκρουσε προς στιγμήν με τον επερχόμενο Νάσμπεργκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Τα σουτ από Μπράντον και Μούργο δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, με το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους να έρχεται στο 22’. Ο Μπράντον έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος συνδυάστηκε με τον Σάστρε ο οποίος σκόραρε για το 0-2!

Οι Σερραίοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν στο 39’, με τον Μασκανάκη να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ μπροστά 2-0.

Το δεύτερο μέρος είχε πρώτη φάση ένα καλό σουτ του Ουάρντα που έφυγε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ στο 57’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπράντον. Όμως ο Ισπανός που ανέλαβε και την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Κατσίκα κι έτσι παρέμεινε το 0-2.

Μια ώρα αγώνα με τον Γούλερι από αριστερά να φτάνει απέναντι στον Ζίβκοβιτς και τον πορτιέρε τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να κρατά το μηδέν. Τελικά οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που σκόραραν ξανά για το 0-3 στο 69’.

Από πάσα του Κωνσταντέλια ο Μάρκος Αντόνιο πήρε ωραία την μπάλα, γύρισε και σούταρε έξω απ’ την περιοχή στη γωνία του Κατσίκα για το 0-3!

Στο 74’ ο Ράφα Σοάρες έκανε το γύρισμα και κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δε βρέθηκε εκεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά όμως, ήρθε το τέταρτο γκολ του «δικέφαλου». Ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής και με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-4!

Ο Πανσερραϊκός στο 89’ απείλησε με φάουλ του Στάικου, αλλά ο Ζίβκοβιτς στη γωνιά του κράτησε το μηδέν. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά να προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Θυμίζουμε πως στους «4» οι Θεσσαλονικείς που απλά θα «σφραγίσουν» πρόκριση στη ρεβάνς, θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού που θα προκύψει με όποιον απ’ τους αιώνιους προκριθεί και τον Ατρόμητο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (61’ Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (61’ Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (73’ Τομάς), Σοφιανός (46’ Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (61’ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (79’ Κετζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (79’ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70’ Τάισον), Αντρ. Ζίβκοβιτς (79’ Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (70’ Τζίμας).