ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2: Με… buzzer beater Μλαντένοβιτς στα ημιτελικά!

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2: Με… buzzer beater Μλαντένοβιτς στα ημιτελικά!

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-2: Ανώτεροι οι «πράσινοι» με πολλές ευκαιρίες, χρειάστηκε να φτάσουν στο 90+5’ για να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά – O Ρούμπεν το πρώτο τέρμα.

Απίθανο φινάλε και δίκαιη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος! Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς με τον Ατρόμητο, ο οποίος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και ουσιαστικά δεν είχε ούτε μία καλή φάση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το 0-2 ήρθε στο 90+5’ και το «τριφύλλι» προκρίθηκε, ανατρέποντας την ήττα του στο πρώτο ματς της Λεωφόρου.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» με μεγαλύτερη άνεση την πρόκριση. Τελικά χρειάστηκε στο τέλος ο Μλαντένοβιτς για να φέρει το πολυπόθητο σκορ πρόκρισης στους «πράσινους». Πλέον οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά, σε ένα μεγάλο ζευγάρι πριν τον τελικό.

Η αναμέτρηση άρχισε με καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, όταν στο 5’ από φάουλ του Μπακασέτα η κεφαλιά του Ρούμπεν πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη απόπειρα για απειλή στο 16’, με τον Κιβρακίδη να σουτάρει από μακριά, στέλνοντας την μπάλα έξω.

Το σουτ του Μπακασέτα στο 20’ πέρασε αρκετά άουτ, ενώ η σέντρα σουτ του Μπερνάρ πέντε λεπτά μετά, δεν απείλησε τον Τσιντώτα. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 28’, με τον Βαλένσια να βρίσκει τον Αντζιέλσκι, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε. Τέσσερα λεπτά μετά η κεφαλιά του Μπακασέτα δεν ανησύχησε.

Οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού έφεραν αποτέλεσμα στο 35’. Οι «πράσινοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή μετά από κόρνερ και με συρτό σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ που νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-1!

Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του έμπειρου Ισπανού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την οποία φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία και συνέχισαν την πίεση. Στο 39’ ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Μπακασέτας «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά την είδε να περνά άουτ.

Με τη συμπλήρωση των 45’ λεπτών, ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά. Μετά από κόρνερ ο Ακαϊντίν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-1.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό πιεστικό. Πήρε κόρνερ στα πρώτα λεπτά, ζητώντας πέναλτι στο 52’ για κράτημα του Τσακμάκη στον Ρούμπεν, αλλά δε δόθηκε κάτι. Στο 57’ από πάσα του Μλαντένοβιτς το σουτ του Μπακασέτα πέρασε άουτ χάνοντας σημαντική ευκαιρία.

Η μεγάλη φάση ήρθε στο 60’. Ο Τσέριν βγήκε τετ α τετ με τον Τσιντώτα μετά από τακουνάκι του Γερεμέγεφ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας νίκησε τον Σλοβένο μέσο των «πράσινων».

Δύο λεπτά μετά ο Παλάσιος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Στο ίδιο λεπτό ο Μπερνάρ έδωσε στον Γερεμέγεφ με τον τελευταίο να σκοράρει με ωραίο πλασέ. Όμως μετά από εξέταση της φάσης υποδείχθηκε οφσάιντ κι έτσι το τέρμα ακυρώθηκε.

Η ωραία κομπίνα των παικτών του Παναθηναϊκού κατέληξε σε σουτ του Μπακασέτα που ήταν άστοχο στο 74’.

Οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού έμοιαζαν να μην έχουν αποτέλεσμα, με τον Ατρόμητο παθητικά να περιμένει την παράταση ουσιαστικά. Η κεφαλιά του Ακαϊντίν δεν έφερε αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις, αλλά μία άλλη έκανε τη διαφορά.

Στο 90+5’, λίγο πριν το τέλος του ματς, ο Μπερνάρ έκανε την ασίστ και ο Μλαντένοβιτς με απίθανη κεφαλιά «κρέμασε» τον Τσιντώτα με την μπάλα να πηγαίνει στο «παραθυράκι»! Το 0-2 ήταν γεγονός και έδινε σκορ πρόκρισης στο «τριφύλλι».

Τα λεπτά που ακολούθησαν καθώς παίχτηκε έξτρα χρόνος… στον έξτρα χρόνο, δεν άλλαξε το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός άξια έστω και στο τέλος της αναμέτρησης, έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με το «χρυσό» γκολ του Μλαντένοβιτς!

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: 74’ Κιβρακίδης, 77’ Βαλένσια, 84’ Ασεβέδο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης (87’ Πομώνης), Έντερ Γκονζάλεθ (86’ Έρλινγκμαρκ), Κούντε (90’ Φριντγιόνσον), Αθανασίου, Βαλένσια, Βρακάς (68’ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (90’+6’ , Τσέριν, Παλάσιος (90+6’ Γεντβάι), Μπακασέτας (90’+7’ Βιλένα), Μπερνάρ, Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς).