ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Σαρώνει» και στις τυπικές διαδικασίες

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Σαρώνει» και στις τυπικές διαδικασίες

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: Χωρίς καν να πιεστεί ο «δικέφαλος» επικράτησε εμφατικά και στο δεύτερο ματς επί των Σερραίων με γκολ των Ζίβκοβιτς, Τζίμα, Αντρέ Ρικάρντο, Μπράντον και Κωνσταντέλια – «Κλείδωσε» το ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά!

Χωρίς να… πατήσει γκάζι, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση απ’ το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0 του Πανσερραϊκού και στο δεύτερο ματς μεταξύ τους για το Κύπελλο Ελλάδος. Με συνολικό σκορ 9-0 ο «δικέφαλος» πέρασε άνετα κι εμφατικά στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί όπου «κλείδωσε» το μεγάλο ραντεβού με τον Παναθηναϊκό για ένα εισιτήριο στον τελικό.

Τζίμας, Ζίβκοβιτς, Αντρέ Ρικάρντο, Μπράντον και Κωνσταντέλιας, ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου, σε ένα ματς αρκετά ελεύθερο και με ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, καθώς και ο Πανσερραϊκός προσπάθησε δημιουργικά και θα μπορούσε να σκοράρει.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 7’. Ο Σοφιανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νάσμπεργκ, όμως σε δύο προσπάθειες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Στο 11ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Τζίμα, αλλά ο Κατσίκας βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά, ο νεαρός επιθετικός νικήθηκε ξανά απ’ τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.

Τελικά ο Τζίμας κατάφερε να σκοράρει στο 20ο λεπτό! Ζίβκοβιτς-Σάστρε συνδυάστηκαν, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο νεαρός φορ αυτή τη φορά νίκησε τον Κατσίκα για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 26’. Ο Ζίβκοβιτς πήρε την πάσα απ’ τον Μιχαηλίδη, κινήθηκε προς την περιοχή, σούταρε κι έκανε το 2-0!

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία, σε ένα ματς χωρίς πίεση ουσιαστικά αφού η πρόκριση είχε κριθεί απ’ το πρώτο ματς και ακόμη περισσότερο με το γρήγορο 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με προσπάθεια του Ζίβκοβιτς που σταμάτησε ο Πεταυράκης. Ο Πανσερραϊκός στο 48’ είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Μετά από κόρνερ ο Άλεξιτς πήρε την κεφαλιά, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μασκανάκης αστόχησε!

Ένα λεπτό μετά, ο Μασκανάκης σούταρε αφού πέρασε τον Μάρκος Αντόνιο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 56’ ο Τζίμας δεν κατάφερε από καλή θέση να νικήσει τον Κατσίκα στην «απάντηση» του ΠΑΟΚ.

Στο 58’ ο Άλεξιτς έκανε την προσπάθεια απ’ τα αριστερά, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει πάνω απ’ την εστία των γηπεδούχων. Ο Ζίβκοβιτς απ’ την άλλη πλευρά είχε ωραίο σουτ στο 71’, με τον Κατσίκα να διώχνει με το ένα χέρι.

Ο Πηλέας συνδυάστηκε ωραία με τον Γούλερι στο 78’, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Τελικά παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το τρίτο του γκολ στο 82’.

Ο Ράφα Σοάρες έκανε γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ τον Μπράντον και ο Αντρέ Ρικάρντο την έστειλε στα δίχτυα του Κατσίκα για το 3-0!

Ο «δικέφαλος» δε σταμάτησε εκεί. Τέσσερα λεπτά μετά (86’) ήταν η σειρά του Μπράντον να σκοράρει. Ο Ισπανός σούταρε δυνατά, ο Κατσίκας έκανε λάθος εκτίμηση στη φάση και είδε την μπάλα στα δίχτυα του για το 4-0!

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου για τους γηπεδούχους. Ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Στάικο, άλλαξε μπάλα με τον Ζίβκοβιτς και με άψογο τελείωμα έκανε το 5-0!

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ για τον ΠΑΟΚ που ήταν εντυπωσιακός ακόμη και... χαλαρός, επικρατώντας με πέντε γκολ του Πανσερραϊκού.

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: Πεταυράκης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86’ Ταληχμανίδης), Σάστρε (46’ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας (75’ Μπράντον).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Γούλερι), Μούργος (62’ Τομάς), Μασκανάκης (62’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).