ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 1-0: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 1-0: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 1-0: Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Μεντιλίμπαρ με το γκολ του Ελ Κααμπί να κρίνει την αναμέτρηση, δίνοντας προβάδισμα στους Πειραιώτες που πάνε με σκορ υπέρ τους στην Ουγγαρία.

Προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Conference League για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους, επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος στον πρώτο αγώνα των play offs. Ο Ελ Κααμπί ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Ελληνικής ομάδας.

Σε ένα ματς που δεν ήταν θεαματικό, χωρίς τις πολλές ευκαιρίες, οι «ερυθρόλευκοι» ειδικά στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης έδειξαν ανώτεροι απ’ τους Ούγγρους. Γι’ αυτό και επιβραβεύτηκαν με το γκολ του Ελ Κααμπί. Καθοριστικό σημείο η παρέμβαση του Μεντιλίμπαρ, όταν και έβαλε στο ματς τον Όρτα που έδωσε ενέργεια, αλλά και η χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ με την είσοδο και του Γιόβετιτς.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στις 22 του μήνα θα αγωνιστεί στην Ουγγαρία, θέλοντας να μη χάσει απ’ την Φερεντσβάρος για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Η αναμέτρηση άρχισε με την Φερεντσβάρος να σκοράρει. Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από φάουλ ο Βάργκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως μετά από έλεγχο της φάσης, ο στράικερ των Ούγγρων διαπιστώθηκε πως ήταν οφσάιντ κι έτσι το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο 5ο λεπτό ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός με μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Ελ Κααμπί έφυγε μόνος του, αλλά του έφυγε το κοντρόλ και τελικά τον σταμάτησαν χωρίς να κάνει τελική.

Το ματς κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί στο 24’, όταν το ωραίο σουτ του Ραμίρεζ σταμάτησε ο Πασχαλάκης διώχνοντας σε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά ο Βάργκα έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ.

Η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 33’. Ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά με τον Ντίμπους να σώζει την ομάδα του με τα πόδια!

Ο Καρβάλιο από κοντά και ο Φορτούνης με απ’ ευθείας φάουλ, δεν είχαν αποτέλεσμα στην προσπάθειά τους. Με το πρώτο μέρος να οδηγείται στην ολοκλήρωσή του χωρίς γκολ.

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια εικόνα, με την Φερεντσβάρος να προσπαθεί να πιέσει, χωρίς όμως να απειλεί τον Ολυμπιακό. Ο Αμπού Φανί στο 57’ είδε τον Πασχαλάκη να σταματά την προσπάθειά του. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν απειλητικοί στο 64’ με τον Ελ Κααμπί να τελειώνει τη φάση με τη μία μετά από προσπάθεια του Ποντένσε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 70’ το σουτ του Όρτα δεν απείλησε τον Ντίμπους.

Ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή με τον Ελ Κααμπί στο 80’ να σουτάρει, αλλά ο Ντίμπους έπεσε και κράτησε το μηδέν. Όμως τρία λεπτά μετά, κανείς παίκτης της Φερεντσβάρος δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό.

Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ’ τον Γιόβετιτς, ο Ελ Κααμπί έγινε κάτοχος και δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι κράτησαν την πίεση, ήταν εκείνοι που είχαν το μυαλό τους να ψάξουν και δεύτερο γκολ στο χρόνο που απέμενε, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποια σημαντική φάση. Έτσι το 1-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα πρόκρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλεξανδρόπουλος, Κάρμο - Μακρέτσκις, Γουίνγκο, Ρομντάνε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο (78΄ Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (63΄ Όρτα), Φορτούνης (95΄+2 Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (90΄+2 Ελ Αραμπί), Μασούρας (63΄ Ποντένσε).

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουίνγκο, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μαϊγκά, Μακρέτσκις, Μαρκίνιος (75΄ Ρομντάνε), Αμπού Φανί (81΄ Μπέσιτς), Ζακάριασεν, Βάργκα (75΄ Πέσιτς).