ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4: Σαρωτικός στην Τούμπα!

Super League, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4: Σαρωτικός στην Τούμπα!

Super League: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην έδρα του ΠΑΟΚ με 4-1 και οι «ερυθρόλευκοι» για τα καλά στη «μάχη» του πρωταθλήματος – Τρίτο ματς χωρίς νίκη ο «δικέφαλος» στην έδρα του.

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού στο 4-2 του πρώτου γύρου που είχε χάσει απ’ τον ΠΑΟΚ, ήρθε ακόμη πιο εντυπωσιακά. Οι Πειραιώτες για την 23η αγωνιστική ήταν… σαρωτικοί στην Τούμπα! Επικρατώντας με 4-1 του «δικέφαλου», όντας σαφώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και τακτικά ξεκάθαρα καλύτεροι απ’ τον αντίπαλό τους. Ο Μεντιλίμπαρ στο ντεμπούτο του στη Super League, ήταν ξεκάθαρα νικητής απέναντι στον Λουτσέσκου.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπλόκαραν κάθε ατού του ΠΑΟΚ και «χτύπησαν» στις αδυναμίες του. Οι γηπεδούχοι παρότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν, είδαν τον Ολυμπιακό να τους… σκορπά αγωνιστικά στο δεύτερο μέρος. Με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες πλέον να είναι για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος, μειώνοντας την απόσταση απ’ την κορυφή στους 5 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 51 βαθμούς μαζί με τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση στο -1 απ’ την πρώτη ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε στους 47 βαθμούς και είναι τέταρτος αλλά μειώνοντας την απόσταση απ’ τους τρεις που προπορεύονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη αναμέτρηση που δε νικά ο ΠΑΟΚ στην έδρα του. Καθώς είχε την ισοπαλία με την ΑΕΚ ισοφαρίζοντας στο τέλος, την ήττα στο κύπελλο απ’ τον Παναθηναϊκό και τώρα τη συντριβή απ’ τον Ολυμπιακό.

Μια κεφαλιά του Ποντένσε κι ένα σουτ του Μουργκ δεν είχαν αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο του ντέρμπι. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 17’. Όταν ο Όρτα βρήκε τον Ναβάρο, αυτός γύρισε εντός περιοχής, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει την μπάλα.

Δύο λεπτά μετά ο Φορτούνης απ’ το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ σε μια ακόμη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων. Κι ενώ το ματς έμοιαζε μοιρασμένο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην αναμέτρηση!

Ήταν το 29ο λεπτό. Έξυπνη εκτέλεση φάουτ, η μπάλα έφτασε στον Όρτα, ο Πορτογάλος σούταρε, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Ναβάρο που πήρε το… ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Ενώ ο Τσικίνιο στο 37’ είχε σουτ άουτ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα. 10 λεπτά μετά το γκολ του Ολυμπιακού, ο «δικέφαλος» βρήκε τέρμα με τον Ντεσπόντοφ. Ο Κωνσταντέλιας έκανε την μπαλιά και ο Βούλγαρος στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς έκανε το 1-1!

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο προβάδισμα ένα λεπτό πριν τα 45’, με τον Μουργκ να κάνει το πλασέ άουτ! Έτσι το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 1-1.

Το δεύτερο μέρος ήταν «σφιχτό» στα πρώτα του λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «χτύπησε» και πάλι! Στο 54’ οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν εκ νέου μπροστά στο σκορ, με τον Ποντένσε εντός περιοχής να κάνει εξαιρετικό σουτ στο «παραθυράκι» του Κοτάρσκι για το 1-2!

Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο, οι ευκαιρίες απουσίαζαν, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 60’. Ο Ντεσπόντοφ έγινε κάτοχος στην περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε άουτ.

Ο Μπράντον στο 70’ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Οζντόεφ βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ πίεζε κυρίως με κερδισμένα φάουλ γύρω απ’ την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς να δημιουργεί κινδύνους.

Και στο 83’ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφυγε στο χώρο και βρήκε και τρίτο γκολ! Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα και ο Ελ Κααμπί το τελείωμα για το 1-3 των Πειραιωτών!

Ο ΠΑΟΚ δύο λεπτά μετά μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Ντεσπόντοφ είδε τον Πασχαλάκη να τον σταματά και να του στερεί το γκολ.

Με τους γηπεδούχους να μην μπορούν, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Ελ Κααμπί! Στο 89’ ο Κοτάρσκι έκανε επέμβαση και ο Μαροκινός δε δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να ανεβάσει το σκορ στο 1-4!

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής απ’ την Τούμπα με 4-1, πετυχαίνοντας νίκη-δήλωση πως δεν έχει «τελειώσει» τίποτα στη μάχη του τίτλου. Αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του Πειραιά στη φετινή σεζόν.

Διαιτητής: Κρίστιαν Ντίγκερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ντεσπόντοφ, Τόμας – Μπιανκόν, Φορτούνης, Έσε, Πασχαλάκης, Ναβάρο, Κάρμο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (72’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (72’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (61’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (61’ Τόμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Όρτα (79’ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (76’ Μασούρας), Κάρμο, Ροντινέι, Ναβάρο (76’ Ελ Κααμπί), Έσε, Μπιανκόν (87’ Ρέτσος), Ποντένσε.