ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Φαβορί το ΟΑΚΑ μετά την επαναλειτουργία του

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Φαβορί το ΟΑΚΑ μετά την επαναλειτουργία του
Intime

Το OAKA επαναλειτουργεί και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής (23/2) και αυτόματα γίνεται φαβορί για να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Άρης-Παναιτωλικός.

Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Γενική Γραμματέια Αθλητισμού, μετά την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

«Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται.

Όπως προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της Άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό», τονίζεται από τη ΓΓΑ μεταξύ άλλων.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και στην ΕΠΟ υπήρχε το τελευταίο διάστημα προβληματισμός για την έδρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη πάρει το ένα εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή, το ζευγάρι θα προκύψει από την αναμέτρηση Άρης-Παναιτωλικός στις 6 Μαρτίου, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα μετά τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο.

Το ΟΑΚΑ πρέπει να θεωρείται από τα φαβορί για να γίνει ο τελικός, από τη στιγμή που επαναλειτουργεί και είναι απόλυτα ασφαλές, μιας και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολλούς τέτοιους αγώνες με κόσμο.

Στην ΕΠΟ δεν θέλουν να επαναληφθεί η περσινή φαρσοκωμωδία με τις αναβολές και έναν τελικό χωρίς κόσμο στον Βόλο και εφόσον οι δύο φιναλίστ συμφωνήσουν το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Σπύρος Λούης».

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε σχετικά σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (Libero FM): «Διάβασα ότι το ΟΑΚΑ θα είναι έτοιμο. Αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι, το 2010 είχε γίνει τελικός Άρη και Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θα μιλήσουμε με την ομάδα που θα προκριθεί, εμείς φυσικά θέλουμε το ΟΑΚΑ με φιλάθλους. Εάν το Καυταντζόγλειο είναι έτοιμο θα πρέπει να κάνουμε κλήρωση γιατί είναι δύο γήπεδα ικανά να φιλοξενήσουν τον τελικό. Εάν το Καυταντζόγλειο δεν είναι έτοιμο, θα μιλήσουμε με το Άρη ή τον Παναιτωλικό για το ΟΑΚΑ. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τελικούς με προσκλήσεις».

Σε αυτή την περίπτωση κάθε ομάδα αναμένεται να πάρει από 20.000 έως 25.000 εισιτήρια, κάτι που φυσικά θα ξεκαθαρίσει εφόσον αποφασιστεί να γίνει εκεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις