ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτοιμος να πολεμήσει για την Ουκρανία αν του ζητηθεί, δηλώνει ο Ζιντσένκο

Έτοιμος να πολεμήσει για την Ουκρανία αν του ζητηθεί, δηλώνει ο Ζιντσένκο

Ο Ουκρανός άσος της Άρσεναλ, Ολεξάντρ Ζιντσένκο, ξεκαθάρισε πως αν τον καλέσει η Ουκρανία θα πάει να υπερασπιστεί τα εδάφη της.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και πολλοί αθλητές μέσα σε αυτούς τους πολλούς μήνες, έχουν πάρει θέση για το θέμα. Ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο ήταν απ’ τους πρώτους. Ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ όποτε του δίνεται η ευκαιρία τα… χώνει στη Ρωσία και αποθεώνει οτιδήποτε έχει να κάνει με την πατρίδα του την Ουκρανία.

Μιλώντας στο BBC, ο αμυντικός των «κανονιέρηδων» το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Καθώς επισήμανε πως αν τον καλέσει η Ουκρανία, θα αφήσει τα πάντα για να πάει να πολεμήσει. «Νομίζω ότι είναι μια ξεκάθαρη απάντηση. Θα πήγαινα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Ο Ζιντσένκο είναι στην Αγγλία σε όλη τη διάρκεια του πολέμου και συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ουκρανίας. Όπως επισήμανε όμως, είναι περίεργο φίλοι του με τους οποίους έπαιζε στο σχολείο, αυτή τη στιγμή να πολεμούν:

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πρόσφατα ήμασταν στο ίδιο σχολείο, παίζαμε στην παιδική χαρά ή στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τώρα πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα μας. Ειλικρινά, είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε».

Όσο για τις σχέσεις του με Ρώσους συναθλητές του, ξεκαθάρισε πως μετά την έναρξη του πολέμου δεν έχει επαφή με κανέναν.