ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίτσελ: «Η ευκαιρία έρχεται μια φορά»

Μίτσελ: «Η ευκαιρία έρχεται μια φορά»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε πως το παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο είναι η ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» για την υπέρβαση, ενώ επεσήμανε πως δεν μπορεί να... ντυθεί Μήτρογλου και Ρομπέρτο

«Κλειστά» χαρτιά κράτησε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους στο Τορίνιο, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού διαφώνησε με τον Φουστέρ, λέγοντας πως το παιχνίδι θα είναι πολύ καθοριστικό και πως οι ευκαιρίες έρχονται μια φορά και όχι κάθε μέρα. Συνεπώς, όπως τόνισε, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να δώσουν τα πάντα και να σκεφτούν πως δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η κριτική για τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, σε αντιδιαστολή με την Ευρώπη, έχουν βάση. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ, πάντα εξηγεί στους ποδοσφαιριστές του πως δεν υπάρχουν παιχνίδια τα οποία πρέπει να... διαλέγουν. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει τη δυνατότητα να «ντυθεί» Ρομπέρτο και Μήτρογλου όταν ξεκινάει ένας αγώνας.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το τελευταίο του ευρωπαϊκό ματς ως παίκτης της Ρεάλ, που ήταν κόντρα στη Γιουβέντους, με τον Ισπανό να απαντά χαμογελώντας πως: «Δεν έχει καμία σχέση. Ήταν άλλο γήπεδο. Στο ίδιο σημείο αλλά άλλο στάδιο. Ποτέ δεν θέλω να μιλάω για το ποδοσφαιρικό μου παρελθόν αλλά διαρκώς μου το θυμίζετε. Ιδίως τα άσχημα (σ.σ. γέλια). Και την ήττα και το τελευταίο παιχνίδι μου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα πάντα κάποιος έρχεται για να πει πως τα πράγματα μπορούν να είναι διαφορετικά».

Για την καλή απόδοση του Ρομπέρτο στο προηγούμενο ματς, ανέφερε: «Είναι αλήθεια εάν δει κάποιος τα τελευταία 20-25 λεπτά θα δει έναν ήρωα τον Ρομπέρτο. Εάν δει όλον τον αγώνα θα δει μία ομάδα που δεν επέτρεψε στην Γιουβέντους να την απειλήσει. Εάν γυρίσουμε να θυμηθούμε το παιχνίδι του Πειραιά πριν από 15 ημέρες αξίζαμε τη νίκη γιατί δουλέψαμε πολύ καλά με έναν μεγάλο αντίπαλο. Το ότι κερδίσαμε μας γεμίζει περηφάνεια. Δεν θα τολμήσω ποτέ να παίξω χωρίς τερματοφύλακα».

Για την ενδεκάδα και το αν παίξει ο Φουστέρ, σχολίασε: «Ποτέ δεν με κάνετε να σας πω την ενδεκάδα. Μπορεί να λέω 2-3 ονόματα όμως δεν γνωστοποιώ ποτέ την ενδεκάδα πριν την μάθουν οι παίκτες μου. Μέχρι αύριο λοιπόν. Ίσως ξέρετε εσείς πιο πολύ για να βοηθήσετε».

Για το αν έχει ιδέες για το παιχνίδι με τη Γιουβέντους, αφού στο ματς με τον Αστέρα είχε πει πως του τέλειωσαν, απάντησε: «Απάντησα σε εκείνο το παιχνίδι. Ψάξαμε με πολλούς τρόπους το γκολ δεν ήρθε. Σε εκείνο αναφερόταν όταν έλεγα πως ξέμεινα από ιδέες. Δουλειά μου είναι να βρίσκω ιδέες και θα συνεχίσω να το κάνω. Όπως και να έχει δεν μπορείτε να μου αποσπάσετε τίποτα».

Στη συνέχεια, είπε: «Δεν σκεφτόμαστε ότι η Γιουβέντους είναι τόσο καιρό αήττητη. Δεν χρειαζόμαστε να δούμε τα νούμερα για να δούμε πόσο μεγάλος αντίπαλος είναι. Όσο για πριν και την ερώτηση στον Φουστέρ για την Γιουβέντους είναι πιο σημαντικός ο αγώνας αύριο όμως το να σκεφτόμαστε το ότι δεν έχουμε την υποχρέωση να κερδίζουμε δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε εμάς και στην φιλοσοφία μας. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Οι ευκαιρίες έρχονται μία φορά και δεν πρέπει να τις χάνεις. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι την επόμενη».

Τέλος, σε ερώτηση για τη γκρίνια των αντιπάλων στην Ελλάδα σε αντίθεση με την αναγνώριση από τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο, σχολίασε: «Όμως είναι η πραγματικότητα. Πηγαίνουμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στην πορεία που θα θέλαμε στην Ελλάδα. Πολλές φορές η κριτική έχει βάσεις. Πολλές φορές και εγώ λέω στους παίκτες ότι σημασία δεν έχει ο αντίπαλος αλλά το ότι φοράει κανείς την φανέλα του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα είμαστε πολύ πιο αξιόπιστοι στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό δεν είναι αρνητική κριτική. Είναι κάτι εποικοδομητικό να το λέμε. Αυτό που λέω πάντα και δημόσια και κατ' ιδίαν στους παίκτες μου ότι δεν ζητάω κάτι παραπάνω από αυτά που μπορούν να κάνουν. Όταν κάνουν καλά πράγματα και αυτά που μπορούν τότε είναι όλα καλά. Όταν κερδίζεις ομάδες όπως οι Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης σημαίνει πως έχεις δυνατότητες. Όταν αρχίζει το ματς δεν μπορώ να γίνω ούτε Ρομπέρτο ούτε Μήτρογλου. Θα μου άρεσε αλλά έχει περάσει και η ηλικία μου και τα κιλά μου δεν μου το επιτρέπουν».

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις