ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2018: Θύμα απαγωγής ο πατέρας του Όμπι Μίκελ πριν το ματς με την Αργεντινή

Μουντιάλ 2018: Θύμα απαγωγής ο πατέρας του Όμπι Μίκελ πριν το ματς με την Αργεντινή

Το προσωπικό δράμα αποκάλυψε ο αρχηγός της Εθνικής Νιγηρίας το οποίο διαδραματίστηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του σημαντικού παιχνιδιού απέναντι στην Αργεντινή.

Όπως αποκάλυψε, ο πατέρας του Πα Όμπι, απήχθη λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα. Πληροφορήθηκε τα νέα από συγγενικό του μέλος την ώρα που βρισκόταν στο λεωφορείο καθοδόν για το γήπεδο, το οποίο του είπε να καλέσει σε συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Στη συνέχεια του ζητήθηκε από τους απαγωγείς το ποσό των 28.000 δολαρίων για να τον αφήσουν ελεύθερο. Επίσης, ξεκαθάρισαν στον ποδοσφαιριστή ότι αν ενημερώσει την Αστυνομία ή οποιονδήποτε άλλο ο πατέρας του θα δολοφονηθεί.

«Ήμουν μπερδεμένος. Δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά στο τέλος ήξερα ότι δεν μπορούσα να απογοητεύσω 180 εκατομμύρια Νιγηριανούς. Έπρεπε να το βγάλω από το μυαλό και να σεβαστώ την πατρίδα μου. Μου είπαν ότι εάν ενημερώσω την Αστυνομία ή κάποιον άλλον θα πυροβολούσαν τον πατέρα μου. Δεν ήθελα να το συζητήσω με τον προπονητή μου γιατί δεν επιθυμούσα να του αποσπάσω την προσοχή είτε εκείνου είτε της υπόλοιπης ομάδας πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι», τόνισε σε δηλώσεις ο Όμπι Μίκελ, σύμφωνα με την Washington Post.

Ωστόσο, η περιπέτεια του Πα Όμπι είχε αίσιο τέλος τη Δευτέρα (02/07) καθώς η Aστυνομία εντόπισε το κρησφύγετο των απαγωγέων οι οποίοι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών άφησαν τον πατέρα του αρχηγού της Εθνικής Νιγηρίας ελεύθερο.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο πατέρας του Όμπι Μίκελ έπεσε θύμα απαγωγής. Η πρώτη ήταν το 2011 όταν και οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο μετά από δέκα ημέρες.