ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι πολύ περήφανος, έκανα το καλύτερο παιχνίδι για φέτος» (pics+vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι πολύ περήφανος, έκανα το καλύτερο παιχνίδι για φέτος» (pics+vids)
ap

Μία μεγάλη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποιος κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ και πέρασε στον τελικό ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την νίκη του, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου σήμερα, ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι. Ο κόσμος ήταν φανταστικός, για ακόμα μια φορά απόλαυσα το χρόνο που πέρασα στο γήπεδο. Ύστερα από τέτοιες στιγμές αναρωτιέσαι πώς έχεις καταφέρει και έχεις φτάσει ως εδώ. Είναι μια μάχη πνευματική. Έζησα πολλά break points σήμερα, προσπάθησα να μην διευκολύνω τον Ρότζερ. Τα πήγε και εκείνος πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Το να παίζω βέβαια απέναντι στον Ρότζερ είναι η καλύτερη στιγμή που μπορώ να έχω και η σημερινή νίκη είναι ίσως από τα καλύτερα ματς αυτής της σεζόν, είναι στιγμές που θέλω να βγάζω το καλύτερό μου παιχνίδι».

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το πώς έχει επηρεάσει ο Ελβετός το στιλ παιχνιδιού του: «Δεν είναι εύκολο να αντιγράψεις τον Φέντερερ. Αυτός ο τύπος κάνει μαγικά στο γήπεδο, προσπαθώ να κάνω έστω και τα μισά από αυτά που κάνει ο Φέντερερ. Έχουμε και οι δύο μπάκχαντ με το ένα χέρι, αλλά ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό παιχνίδι. Τον Ρότζερ τον έβλεπα από όταν ήμουν μικρό παιδί, ήλπιζα πως κάποια στιγμή θα καταφέρω να παίξω απέναντί του. Θυμάμαι και εγώ σαν παιδί που βρισκόμουν εδώ και παρακολουθούσα τη διοργάνωση. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να βρίσκεται εδώ, είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Όσον αφορά για το ποιον προτιμά στον τελικό ο Τσιτσιπάς σχολίασε: «Δεν έχω κάποια προτίμηση. Με τον Σάσα έχω παίξει στα γκρουπς, θα πρέπει να ειμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να προγραμματίσω καλά την αυριανή μου ημέρα πριν τον τελικό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θα πάρουν το χριστουγεννιάτικο «δώρο» - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Κατερίνη: Μαρτυρία φωτιά για την εξαφάνιση μητέρας και κόρης – «Είμαι σίγουρος πως ήταν αυτές»