ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα με τον Ρούμπλεφ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα με τον Ρούμπλεφ
Έτοιμος να γράψει ιστορία στο Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Την πρόκριση στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός διεκδικεί την Τετάρτη (07/10) ο Έλληνας πρωταθλητής κόντρα στον Ρώστο τενίστα, νο12 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ξέφρενη είναι η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «8» και φιλοδοξεί να μην… σταματήσει εκεί αλλά να συνεχίσει και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Τσιτσιπάς τη Δευτέρα (05/10) νίκησε πολύ εύκολα 3-0 σετ τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «8», όπου θα τον περιμένει ο Ρώσος τενίστας, νο12 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η μεγάλη «μάχη» του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, θα γίνει στο κεντρικό κορτ του Ρολάν Γκαρός, το «Φιλίπ Καρτιέ». Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη (07/10), και δεν θα αρχίσει νωρίτερα από τις 13:00, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης – όπως και όλου του τουρνουά – στην Ελλάδα γίνεται από την ERT Sports HD.

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ αντιμέτωποι για έκτη φορά

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ δεν θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά. Μάλιστα ο Ρώσος είναι ένας από τους τενίστες που μετράει περισσότερες νίκες παρά ήττες στις κόντρες του με τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο Ρούμπλεφ είναι κι ο τελευταίος που νίκησε τον Τσιτσιπά, στο Αμβούργο, σε έναν αγώνα τον οποίο ο Στέφανος είχε στα… χέρια του αλλά κατάφερε να τον χάσει. Ήταν 27 Σεπτεμβρίου όταν ο Ρώσος επικράτησε 2-1 σετ στον ημιτελικό του ATP 500, με τον Τσιτσιπά τώρα να θέλει τη… ρεβάνς για να γράψει ιστορία!

Το συνολικό «σκορ» των δυο είναι στο 3-2 υπέρ του Ρούμπλεφ, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πως θα είναι ένα πραγματικό… ντέρμπι που θα εξελιχθεί στο κεντρικό κορτ του Ρολάν Γκαρός. Η πρώτη συνάντηση του Τσιτσιπά με τον αντίπαλό του, έγινε την 1η Φεβρουαρίου 2017 όταν ο Ρώσος επικράτησε 2-1 σετ στο Κίμπερ της Γαλλίας.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 ήρθε η απάντηση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς νίκησε τον Ρώσο τενίστα στο Next Gen Finals σε αγώνα που έγινε στο Μιλάνο, επικρατώντας 3-2 σετ σε έναν επίπονο αγώνα.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ωστόσο, ήταν αυτός που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά από το US Open στις 27 Αυγούστου 2019 επικρατώντας 3-1 και βάζοντας τέλος στα όνειρα του Έλληνα πρωταθλητή για διάκριση στις ΗΠΑ εκείνο το καλοκαίρι.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμπού Ντάμπι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια ακόμα… ρεβάνς από τον Ρούμπλεφ, καθώς τον νίκησε 2-0 σετ και προχώρησε στη διοργάνωση.

Τα highlights της νίκης του Τσιτσιπά επί του Ντιμιτρόφ

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Τσιτσιπάς αν περάσει στα ημιτελικά είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ με τον Ράφα Ναδάλ, μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ του αθλήματος, αντιμετωπίζει στον προημιτελικό τον Ισπανό Πάμπλο Καρένο Μπούστα, ενώ ο «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας, Ναδάλ, θα αναμετρηθεί με τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ. Στο τέταρτο προημιτελικό, ο Ντόμινικ Τίεμ αντιμετωπίζει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέγα φιάσκο για τους Τούρκους: Ενεργοποίησαν S-400 για να βρουν ελληνικά F-16 και… ούτε που τα είδαν