ΣΠΟΡ

Λιούις Χάμιλτον: Ο μαύρος με την μεγαλύτερη επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο (pics+vid)

Λιούις Χάμιλτον: Ο μαύρος με την μεγαλύτερη επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο (pics+vid)

Μια νέα διάκριση για τον Λιούις Χάμιλτον, μετά τον 7ο παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα, που ξεπερνά τα όρια της πίστας. Λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση στην Κωνσταντινούπολη του 7ου παγκόσμιου τίτλου στη Formula 1, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ, έφτασε στην κορυφή της Powerlist 2021 και αναδείχθηκε ως ο μαύρος με την μεγαλύτερη επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίστα τιμά τους πιο ισχυρούς ανθρώπους από την Αφρική, την Καραϊβικής και τους Αφρο-Αμερικάνους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φέτος, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε δύο από τα μεγαλύτερα θέματα του 2020, τον κορονοϊό και τη φυλετική αδικία.

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, όπως αναφέρει σχετικά δημοσίευμα του BBC, εξέτασε ανθρώπους που έχουν την «ικανότητα να αλλάζουν ζωές και να αλλάζουν γεγονότα, όπως αποδεικνύεται για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο και με θετικό τρόπο».

Έτσι στην πρώτη θέση του Top-10 βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον.

«Το βραβείο δεν είναι μόνο για την εκπληκτική του ικανότητα οδήγησης. Είναι ο μοναδικός μαύρος οδηγός της Formula 1 και ήταν εκδηλωτικός στην υποστήριξη του κινήματος Black Lives Matter, ειδικά από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Τον Ιούνιο, ενθάρρυνε τους συναδέλφους οδηγούς της F1 να γονατίσουν πριν τους αγώνες και ξεκίνησε τον, με στόχο την αύξηση του αριθμού των μαύρων σε αγώνες αυτοκινήτων», αναφέρει το BBC.

Σχολιάζοντας την πρώτη θέση στη λίστα, ο Χάμιλτον σημείωσε: «Είμαι τόσο περήφανος που αναγνωρίζομαι, ειδικά μέσα στη μαύρη κοινότητα. Μου αρέσει να πιστεύω ότι είμαι μόνο μέρος μιας αλυσίδας πολλών ανθρώπων που προσπαθούν να πιέσουν για αλλαγή».