ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με ένα όνειρο τρελό – Για τον τίτλο του Roland Garros κόντρα στον Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έχει σήμερα ραντεβού με την ιστορία, καθώς αντιμετωπίζει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Ένας Έλληνας στον τελικό ενός Grand Slam; Λίγο καιρό πριν έμοιαζε με... τρελό όνειρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, το έκανε πραγματικότητα!

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ, νίκησε 3-2 σετ κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα διεκδικήσει τον τίτλο σε ένα major τουρνουά. Μάλιστα, θα το πράξει στο ιστορικό Roland Garros.

Για να τα καταφέρει, βέβαια, ο Έλληνας πρωταθλητής θα πρέπει να κάνει άλλη μια μεγάλη υπέρβαση! Να νικήσει τον εκπληκτικό, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απέκλεισε στον ημιτελικό τον «βασιλιά» του χώματος, Ράφα Ναδάλ σε ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία.

Μετά την πρόκρισή τους στον τελικό, οι δύο τενίστες εξασφάλισαν από 750.000 ευρώ, ποσό που είναι το χρηματικό έπαθλο που δίνουν οι διοργανωτές στους φιναλίστ. Όποιος εκ των Τσιτσιπά, Τζόκοβιτς κατακτήσει το τουρνουά θα κερδίσει 1.400.000 ευρώ!

Η ώρα και το κανάλι

Ο μεγάλος τελικός του Roland Garros θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (13/6) κι η ώρα έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 16:00. Η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από την ΕΡΤ1 και το Eurosport1.

Για τον τίτλο και το Νο3!

Η πρόκριση του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ επιτρέπει στον Τσιτσιπά να βρεθεί μέχρι και στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης! Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Έλληνας πρωταθλητής από τους 7.980 βαθμούς που έχει μέχρι σήμερα, θα φτάσει στους 8.780 και θα αφήσει πίσω του τον Ισπανό, ο οποίος έμεινε στους 8.630. Αξίζει, βέβαια, να θυμίσουμε ότι με την παρουσία του στον τελικό, ο Στέφανος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο Νο4 του κόσμου, επίδοση που αποτελεί career-high.

Επίσης, ο νικητής του τελικού θα βρεθεί και στην πρώτη θέση του ATP Race to Turin, το οποίο κρίνει και το ποιοι τενίστες θα λάβουν μέρος στα ATP Finals στο τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή πρώτος είναι ο Τσιτσιπάς, ωστόσο αν ο Τζόκοβιτς πάρει τον 19ο τίτλο του σε Grand Slam τότε θα ανέβει και στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Νόβακ Τζόκοβιτς - Στέφανος Τσιτσιπάς
Η πρώτη οκτάδα στο ATP Race to Turin... Αυτοί θα έπαιρναν την πρόκριση για τα ATP Finals, αν ολοκληρωνόταν τώρα η σεζόνatptour.com

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί εφτά φορές στο παρελθόν, με τον Έλληνα τενίστα να μετράει δύο νίκες κόντρα στο Νο1 του κόσμου. Είναι φυσικά η πρώτη τους συνάντηση σε τελικό Grand Slam, ωστόσο είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες για το τουρνουά του Παρισιού. Συγκεκριμένα, οι δυο τους είχαν δώσει μια τρομερή μάχη στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη για τα ημιτελικά, με τον «Νόλε» να κερδίζει με 3-2 σετ τον μαχητικό Στέφανο.

Νόβακ Τζόκοβιτς - Στέφανος Τσιτσιπάς
Οι προηγούμενες αναμετρήσεις του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτςatptour.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.