ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άνετα κι ωραία στα ημιτελικά ο Γκολομέεβ – Τρίτος συνολικά στα προκριματικά (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
koe.org.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έπιασε τα στάνταρ απόδοσης του και προκρίθηκε άνετα στους αυριανούς ημιτελικούς στα 50 μέτρα ελεύθερο της κολύμβησης.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μπροστά του βρέθηκαν μόνο το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός, Κάλεμπ Ντρέσελ (21.32) κι ο Γάλλος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Φλοράν Μανοντού (21.65).

Αν καταφέρει να επαναλάβει την εικόνα των προκριματικών και τα ξημερώματα του Σαββάτου, τότε ο Γκολομέεβ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.

Ο όγδοος των προκριματικών, ο 38χρονος Καναδός, Μπρεντ Χέιντεν, έκανε 21.85, ενώ πιο πίσω έμειναν μεγάλα ονόματα, όπως οι Ρώσοι, Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Βλαντ Μορόζοφ, ο Αμερικανός, Μάικλ Αντριου κι ο Βρετανός, Μπεν Πράουντ.

Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Κύπριος, Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος κατετάγη 45ος με 23.38. Στα αξιοσημείωτα, ο αποκλεισμός του Φινλανδού, Αρι-Πέκα Λιουκόνεν, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο Μάιο στη Βουδαπέστη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ ανδρών