ΣΠΟΡ

Στα… χαρακώματα Σερβία – Αυστραλία: «Γιατί βασανίζετε τον Τζόκοβιτς; Νόβακ είμαστε μαζί σου»

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Στα… άκρα οδεύουν οι σχέσεις της Σερβίας με την Αυστραλία λόγω της δεύτερης ακύρωσης της βίζας του Νο1 τενίστα στον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram επέκρινε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;» διερωτήθηκε ο Βούτσιτς απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι - όπως είπε - η εκτελεστική εξουσία στην Αυστραλία δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. «Συχνά μας κάνουν μαθήματα για το κράτος δικαίου. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν ένας υπουργός στη Σερβία ακύρωνε αποφάσεις δικαστών, δηλαδή έγκυρων δικαστικών οργάνων» ανέφερε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε: «Μας έδειξαν πώς εννοούν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη αλλά κυρίως πώς είναι μια ασήμαντη δικαιοσύνη, επειδή όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Ο Βούτσιτς επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να αγωνίζεται για το δίκιο του, λέγοντας: «Η Σερβία είναι στο πλευρό του Νόβακ και θα μπορέσει να σας απαντήσει κατάλληλα, συμπεριφερόμενη όμως πολύ καλύτερα απ ότι εσείς απέναντι στο Τζόκοβιτς».

Ο πρόεδρος της Σερβίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για την υπόθεση Τζόκοβιτς λέγοντας: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ είμαστε μαζί σου!».

«Ντροπή! Ζητούν την επιστροφή στο ξενοδοχείο του τρόμου»

Τα σερβικά ΜΜΕ ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την εκ νέου ανάκλησης της visa του Τζόκοβιτς από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, κάνοντας λόγω για «ντροπή!», υπογραμμίζοντας ότι «η Πολιτεία ζητά τη σύλληψη και επιστροφή του Τζόκοβιτς στο ξενοδοχείο τρόμου!». Ο πρώην προπονητής του Τζόκοβιτς, Νίκολα Πίλιτς, μιλώντας στο πρακτορείο Tanjung, κατηγόρησε τις αυστραλιανές αρχές ότι προσπαθούν να τον υπονομεύσουν. «Είναι κρίμα, ο Νόβακ δεν το αξίζει» είπε ο Πίλιτς, ο οποίος είπε ότι η απόφαση για την ακύρωση της βίζας θα μπορούσε να είχε ληφθεί νωρίτερα. Ο Σέρβος παλαίμαχος τενίστας, Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, επεσήμανε ότι είναι: «Τοξική ντροπή για όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία...».

Πολιτική αντιπαράθεση λόγω Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει γίνει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης στην Αυστραλία. «Κατανοώ ότι, μετά από προσεκτική εξέταση, ο υπουργός Μετανάστευσης έλαβε μέτρα για την ακύρωση της βίζας του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γίνει κάτι τέτοιο. Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Από τη μεριά του ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέιν Ραντ, ανέφερε: «Τι έκπληξη! Η κυβέρνηση του Μόρισον ακυρώνει τη βίζα του Τζόκοβιτς για να κερδίσει τον κύκλο των μέσων ενημέρωσης του Σαββατοκύριακου. Γιατί στο καλό εξέδωσαν τη βίζα εξαρχής; Ένας μεγάλος πολιτικός περισπασμός από τα άδεια ράφια και την εθνική έλλειψη τεστ αντιγόνων».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και ηγέτης του Αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος, Άντονι Νόρμαν Αλμπανέζε, δήλωσε ότι: «Ο Σκοτ Μόρισον έχει χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση Τζόκοβιτς ως απόσπαση της προσοχής από τις ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ μας, τις ελλείψεις εργαζομένων, την αβεβαιότητα που είχαν οι άνθρωποι σχετικά με τα παιδιά και την επιστροφή στο σχολείο και όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτό που έχουμε από μια κυβέρνηση που δεν λαμβάνει αποφάσεις, όπου έχουν περάσει σχεδόν 60 ημέρες από τη χορήγηση της βίζας του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Η μοιραία Ferrari λίγο πριν την παραλάβει ο Τζώρτζης Μονογυιός

Survivor: Η μεγάλη επιστροφή - Μόνο ο Ντάνος μπορεί να τον νικήσει! (photos+video)

Παγώνη στο Newsbomb.gr: «Οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά από τη μετάλλαξη Όμικρον»

Survivor: Αυτή είναι η σύντροφός του Βαλάντη (photos)