ΣΠΟΡ

Πόλο: «Χάλκινη» η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών!

Πόλο
koe.org.gr

Πόλο: Την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου πανηγύρισε η Ελλάδα στην υδατοσφαίριση, καθώς η Εθνική Νέων Γυναικών πήρε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 10-9 την Ολλανδία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης που γίνεται στη Νετάνια του Ισραήλ.

Η αρχή δεν ήταν η ιδανική για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε πίσω (1-2) στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια με εξαιρετική άμυνα ανέτρεψε την κατάσταση. Με σκόρερ τις Σάντα και Τριχά πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη (4-2) και με την έναρξη της περιόδου βρέθηκε στο +3 (5-2).

Οι «γαλανόλευκες» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πήγαν στο τελευταίο οκτάλεπτο, έχοντας εξασφαλίσει μια σημαντική διαφορά (βλ. 8-4). Η Ολλανδία, όμως, δεν τα παράτησε και «απάντησε» με τέσσερα διαδοχικά τέρματα για να ισοφαρίσει σε 8-8!

Η Εθνική, όμως, έβγαλε ψυχή και με λόμπα της Σιούτη έκανε το 9-8, ενώ η Τωρνάρου την έβαλε μπροστά με δύο γκολ (10-8), 1’40’’ πριν το τέλος. Οι «οράνιε» τα έπαιξαν όλα για όλα μείωσαν σε 10-9 και στο τέλος είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας έβγαλαν την άμυνα και ανέβηκαν στο βάθρο.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 0-3, 2-4, 5-2
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κέιζερ, Ντε Βρις 2, Ντε Κλερ 2, Βαν ντερ Βιν 1, Ρόκεβις, Ντε Γκέιν, Μπορστ, Σλοτ, Ορτ, Βόντροου 2, Ντε Ούντεν 2, Ντίκμανς, Λόγκτενς.
ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα 1, Τωρνάρου 2, Καλογεροπούλου, Κουρέτα, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη.

Σχετικές ειδήσεις