ΣΠΟΡ

Νικ Κύργιος: «Έχει περίεργο τρόπο κατανόησης», είπε ο Ναδάλ – Έτσι θα κατακτήσει Grand Slam

Νικ Κύργιος
AP Images

Νικ Κύργιος: Ο Τόνι Ναδάλ αναφέρθηκε στον Ελληνοαυστραλό και αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει για να μπορέσει να γίνει πρωταθλητής σε Grand Slam.

Ο Νικ Κύργιος ηττήθηκε στον τελικό του Wimbledon από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Ο 27χρονος τενίστας έδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει ένα Grand Slam, ωστόσο σύμφωνα με τον θείο του Ράφα Ναδάλ, Τόνι, για να τα καταφέρει θα πρέπει να κατανοήσει με διαφορετικό τρόπο το άθλημα.

Ο έμπειρος προπονητής τένις, ανέφερε για τον τελικό ότι: «Το ματς δεν είχε μεγάλη λάμψη, κυρίως γιατί υπήρχαν πάρα πολλοί «κενοί» πόντοι. Η έλλειψη επιμονής του Αυστραλού, ειδικά όσον αφορά τη διατήρηση της επιθετικότητάς του, αποκάλυψε το βασικό πρόβλημα που κατά τη γνώμη μου έχει το παιχνίδι του», για να συμπληρώσει:

«Έχει την κακή συνήθεια να χτυπά πολλές μπάλες με οποιονδήποτε τρόπο, βασικά χωρίς να δίνει σημασία ακόμη και όταν βρίσκεται σε κακή θέση. Οι σπουδαίοι παίκτες μετρούν καλά τα βήματά τους, αναζητούν μια καλή θέση και από εκεί προσπαθούν να πετύχουν ένα καλό χτύπημα και να αυξήσουν τις πιθανότητες για winner».

Καταλήγοντας, είπε: «Ο Κύργιος, με τον περίεργο τρόπο κατανόησης του παιχνιδιού, είναι ανήμπορος κάποιες φορές να χτυπήσει την μπάλα έτσι όπως θέλει. Είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να πετύχει τη συνέπεια που απαιτούν τα μεγάλα ματς. Το τένις είναι ένα άθλημα επανάληψης και σταθερότητας, και όχι θεάματος».