ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με στόχο την υπέρβαση Γκουσίν και Καρύδη – Πρόγραμμα και μεταδόσεις

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
Με κεκτημένη ταχύτητα από τους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχει στη διοργάνωση η Τατιάνα Γκούσιν.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος κι η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν ρίχνοντας στη «μάχη» το απόγευμα του Σαββάτου (16/7).

Οι δύο αθλήτριες λαμβάνουν μέρος στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους, τα οποία γίνονται στο πλαίσιο του πρωινού προγράμματος της 2ης ημέρας της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Πρώτη χρονικά ξεκινάει την προσπάθεια της η Καρύδη με στόχο να προσεγγίσει άλματα πάνω από τα 14,00 μέτρα. Η νεαρή αθλήτρια συνδύασε φέτος με επιτυχία σπουδές και προπονήσεις, αφού κατάφερε να πετύχει το στόχο της πρόκρισης στο κορυφαίο γεγονός.

Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει δύσκολο έργο, καθώς το όριο πρόκρισης που έθεσαν οι διοργανωτές είναι 14,40 μ., ωστόσο δεν αποκλείεται η πρόκριση να κλείσει χαμηλότερα, κάτι που έγινε πολλές φορές στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για την Καρύδη είναι να σημειώσει άλματα κοντά στο ατομικό της 14,19 μέτρα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχει στη διοργάνωση η Τατιάνα Γκούσιν. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου συμμετέχει στο δεύτερο Παγκόσμιο της καριέρας της, με βασικό στόχο άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα.

Η Γκούσιν στο Οράν ξεπέρασε το 1,90 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το αποτέλεσμα στον αγώνα της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του ποδιού της. Συγκεκριμένα, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, που επιβαρύνονται από τις πολλές προσπάθειες στη διάρκεια του αγώνα. Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στα 1,95 μέτρα.

Τα διαδοχικά ύψη αγώνα είναι: 1,75 μ., 1,81 μ., 1,86 μ., 1,90 μ., 1,93 μ., 1,95 μέτρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί κι ο τελικός στη Σφυροβολία, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει ελληνική συμμετοχή. Στα προκριματικά του αγωνίσματος λαμβάνουν μέρος σήμερα (15/7), οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης.

Το πρόγραμμα

20.30 Τριπλούν (Γ) Προκριματικός Καρύδη – όριο πρόκρισης 14,40 μ.

21.10 Ύψος (Γ) Προκριματικός Γκούσιν – όριο πρόκρισης 1,95 μ.

16/7 22.00 Σφυροβολία (Α) Τελικός

* Οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, η οποία καλύπτει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Σχετικές ειδήσεις