ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Πέμπτη η Ντουντουνάκη, όγδοος ο Μαρκος – Νέο ρεκόρ ο Ποποβίτσι

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου
Intime News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα, ενώ ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε όγδοος στον αντίστοιχο των 200μ.

Η περσινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε πολύ καλό πρώτο 50άρι, όπου ήταν τρίτη, αλλά μετά τα 70μ. υποχώρησε και τερμάτισε σε 57.91.

Με τον συγκεκριμένο χρόνο έμεινε αρκετά μακριά από τις θέσεις του βάθρου που κρίθηκαν στο 57.27. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Λουίζ Χάνσον (Σουηδία) με 56.66, ενώ πίσω της βρέθηκε η Μαρί Γουατέλ (Γαλλία) με 56.80. Το βάθρο συμπλήρωσε η Λάνα Πούνταρ από τη Βοσνία με χρόνο 57.27.

Στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, ούσα συναισθηματικά φορτισμένη, ανέφερε: «Σημείωσα ατομικό ρεκόρ για φέτος αλλά ούτε από την επίδοσή μου ούτε από τη θέση που κατέλαβα είμαι ικανοποιημένη. Αυτό μπορούσα όμως τη δεδομένη στιγμή, αυτό και έκανα. Η κατάκτηση του μεταλλίου ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση. Η χρονιά δεν πήγε καλά, ήταν πολύ δύσκολη και "γεμάτη" με πολλούς αγώνες. Θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κατακτούσα αυτό το μετάλλιο. Πλέον όμως μετά από καιρό θα κάνω διακοπές. Δεν τα παράτησα, αν και το σκέφτηκα πολύ φέτος. Δεν τα παράτησα ούτε μια στιγμή».

Όσον αφορά στον Μάρκο, οι συνεχόμενες κούρσες τον «λύγισαν» και δεν μπόρεσε να κάνει χρόνο, σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε στην όγδοη θέση με 1:48.05, ήτοι περίπου ένα δευτερόλεπτο πάνω από το ατομικό ρεκόρ του (βλ. 1:47.12). Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Πλέον αρχίζω και υλοποιώ τους στόχους μου. Στη δεύτερη συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκό, αγωνίσθηκα σε ένα τελικό. Νοιώθω πολύ όμορφα. Έκανα ένα λάθος στη δεύτερη στροφή που μου κόστισε. Προχωράω όμως και δεν επιλέγω ποτέ τον εύκολο δρόμο».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων, ο Ρουμάνος, Νταβίντ Ποποβίτσι, κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο, αν και αυτή τη φορά... περιορίστηκε σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 1:42.97 (είναι παράλληλα και ρεκόρ αγώνων), βελτιώνοντας το 1:43.21 που είχε κάνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Δεύτερος ήταν ο Ελβετός, Αντόνιο Τζάκοβιτς με 1:45.60 και τρίτος ο Αυστριακός, Φέλιξ Άουμπεκ με 1:45.89, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι καμία από τις τρεις χώρες που εκπροσωπήθηκαν στο βάθρο, δεν είχε ξανακερδίσει μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα!

Ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του ο Ασπουγαλής

Τη δέκατη θέση στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο κατέλαβε ο Αρκάδιος Ασπουγαλής. Ο αθλητής του Ηρακλή ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 27.55 και πάλεψε ως το τέλος για την πρόκριση στον τελικό, που θα απαιτούσε υπέρβαση, καθώς η οκτάδα «έκλεισε» στο 27.43 του Φινλανδού, Όλι Κόκο.

Σχετικές ειδήσεις